El Vendrell posa en marxa una oficina per lluitar contra les ocupacions d'habitatges

La seva tasca serà la d'assessorar els veïns, detectar les ocupacions i actuar

Operatiu policial contra una ocupació al Vendrell.
Operatiu policial contra una ocupació al Vendrell. | Policia Municipal del Vendrell
08 d'agost del 2023
Actualitzat a la 13:10h
El regidor de Seguretat Ciutadana del Vendrell, Christian Soriano, ha anunciat aquest dimarts 8 d'agost la posada en funcionament d'una oficina per lluitar contra les ocupacions al municipi. Es tracta d'un departament "transversal" que comptarà amb el treball coordinat de "tècnics de la policia local, els Serveis Socials, urbanisme, habitatge i salut", segons ha explicat el regidor.

L'oficina desenvoluparà tasques de "prevenció, detecció i actuació" davant les ocupacions. En el primer apartat, es facilitarà informació i assessorament a la ciutadania sobre la manera com han de procedir quan es troben amb un immoble ocupat. "Cal recordar que avisar els cossos policials durant les primeres 24 o 48 hores de l'ocupació és essencial", ha apuntat Soriano.

Pel que fa a la detecció, l'oficina està elaborant una base de dades per saber el nombre total d'ocupacions que hi ha al municipi. Soriano ja ha avançat, però, que el nombre d'ocupacions que són delinqüencials "suposa el 5% del total". Pel que fa a l'actuació, la finalitat de l'oficina és evitar que es produeixin noves ocupacions que suposin un conflicte.

En aquest apartat, el regidor ha recordat que durant les últimes setmanes la policia local "ha evitat tres ocupacions en calent". El següent pas és que els propietaris tapiïn els immobles per evitar que hi hagi nous intents. Fa poc també va tenir lloc un gran operatiu policial al complex de la Creu de Coma-ruga, amb múltiples denúncies.