ERC presidirà la Diputació de Tarragona gràcies a un pacte amb el PSC

Les dues formacions han signat un acord que exclou seguir dinàmiques nacionals

Publicat el 13 de juny de 2023 a les 20:32
ERC i PSC han signat un acord a la demarcació de Tarragona per governar la Diputació. Les dues forces van ser les més votades a les comarques tarragonines a les passades eleccions municipals del 28 de maig. ERC ha obtingut 9 diputats i, el PSC, 8. Sumats (17), superen amb escreix la majoria necessària (14) per al ple d'investidura de dissabte.

En aquest context, el pacte estableix que el plenari estarà presidit per una persona electa nomenada per ERC. Aquest acord de govern està pensat, impulsat i aprovat a les comarques de Tarragona per "donar satisfacció a les aspiracions i anhels dels ciutadans i ciutadanes de la demarcació", segons un comunicat emès pel PSC.

En conseqüència, "les dues formacions signants manifesten que tindrà una durada de quatre anys, alhora que es proposen blindar-se de dinàmiques polítiques d’àmbit nacional en les quals, lògicament, les forces polítiques signants de l’acord mantenen posicions discrepants".

L'acord té 12 objectius, començant per "exercir el lideratge territorial que permeti el reforçament de les comarques del sud del país". També, "desenvolupar la realitat de les àrees metropolitanes que hi ha al territori, en especial, la del Camp de Tarragona". El tercer punt és "desenvolupar accions per contribuir al repoblament rural" i el quart "fomentar totes les accions que s’impulsin en la sostenibilitat i preservació del medi ambient".

També han acordat racionalitzar "les estructures polítiques de les diferents administracions per guanyar en eficàcia, potenciant alhora el valor afegit que aporten les persones treballadores de la institució". Alhora, prometen "augmentar la digitalització dels serveis que depenen de la Diputació de Tarragona" i "fer una aposta especial per la innovació, la ciència i la transferència del coneixement". A més a més, proposen "impulsar les smart cities a les comarques tarragonines" i "treballar per un model de turisme sostenible i responsable".

Finalment, els tres darrers punts de l'acord consisteixen a "contribuir a la reindustralització a la demarcació de Tarragona", establir "la cultura com a eix vertebrador territorial i motor de transformació i "blindar aquest acord de la dinàmica política supramunicipal".

Des d’Esquerra Republicana, el responsable de política municipal del Camp de Tarragona, Àngel Xifré, com a signant de l’acord ha destacat “el treball de consens que s’ha dut a terme i que ha permès arribar a aquest model de governança que fixa els objectius estratègics principals per permetre que la demarcació de Tarragona pugui desenvolupar en aquests quatre anys totes les seves potencialitats i créixer de manera sostenible facilitant la gestió als ajuntaments tarragonins i ebrencs i millorant d’aquesta manera el dia a dia de totes les persones que viuen i treballen al territori”.

De la seva banda, el primer secretari de la Federació del PSC del Camp de Tarragona, Kenneth Martínez, defensa que l’acord de progrés “posa les comarques tarragonines per davant de tot i fixa uns objectius ambiciosos, alhora que realistes, per impulsar el creixement del territori, amb la voluntat de generar prosperitat per als tarragonins i tarragonines”. “Del que es tracta -ha afegit- és de fer política útil per millorar la vida de la ciutadania a través del diàleg, la negociació i els acords".