Gir inesperat a Cambrils: Un pacte podria deixar Klein sense l'alcaldia

Un pacte entre 4 formacions podria deixar fora del govern la llista més votada al municipi cambrilenc

Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils.
Una imatge de l'Ajuntament de Cambrils. | Cedida
31 de maig del 2023
Actualitzat a les 16:49h
'Vendetta' a l'Ajuntament de Cambrils. Malgrat els bons resultats que el partit d'OliverKlein, Nou Moviment Ciutadà, va obtenir a les eleccions municipals del passat 28 de maig, l'alcaldia podria escapar-se-li contra tot pronòstic.

Diumenge passat, Klein va erigir-se el líder del partit més votat de manera indiscutible. Gràcies als seus 2.701 vots que li van proporcionar 6 regidors, tot apuntava a un pacte amb el PSC (3 regidors) i el PP (2 regidors) que li atorgava la majoriaabsoluta per governar de nou.

Tanmateix, un gir dels fets que ha avançat el diari de paper de Tarragona i ha confirmat TarragonaDigital, el deixaria sense la varad'alcalde. Es tractaria d'un pacte entre PSC —antic soci de govern amb qui va aconseguir arrabassar l'alcaldia a CamíMendoza—, Esquerra amb 4 regidors, Junts —amb tres regidors— i el regidor d'EnComúPodem.

Segons sembla, va trencar les negociacions amb Oliver Klein perquè aquest li va demanar l'alcaldia, un retorn que considera just després d'haver-lo ajudat en el mandat passat a desbancar Camí Mendoza. Davant la negativa de Klein, ja s'hauria posat en marxa aquest pacte per deixar NMC a l'oposició.

D'aquesta manera, Alfredo Clúa, candidat del PSC, podria erigir-se pròxim alcalde de Cambrils i, Esquerra, li tornaria la jugada a Klein. A més a més, el cap de llista de Junts, Enric Daza, va acabar el mandat d'una manera també convulsa, ja que formava part d'NMC i va abandonar Klein poc abans de les municipals per liderar la candidatura de Junts

Així doncs, s'obre un escenari del tot imprevist i que podria portar el PSC a gestionar l'alcaldiacambrilenca durant els pròxims quatre anys.