El Govern de Reus repassa l'evolució del PAM amb un 78% dels projectes iniciats

Un total de 314 de les 405 accions contemplades al full de ruta de Reus, el PAM, ja s'han iniciat, tot i que només un 19% es troben en execució

El Govern de Reus ha repassat els projectes iniciats del PAM.
El Govern de Reus ha repassat els projectes iniciats del PAM. | L.S.
15 de juliol del 2024
Actualitzat a les 16:09h

El 78% de les 405 actuacions incloses al Pla d'Acció Municipal (PAM) 2023-2027 ja estan en marxa, segons ha informar el Govern de l'Ajuntament de Reus aquest dilluns, 15 de juliol, en una roda de premsa per fer balanç del document set mesos després de la seva aprovació pel Ple. Fins ara, s'ha executat el 19% de les accions previstes, mentre que el 23% d'elles s'iniciaran a partir del darrer trimestre de 2024.

En el desglossament per eixos, el grau d'execució és el següent: 'Les persones al centre' té un 20,7%, 'Ciència, innovació i creixement econòmic' un 21%, i "Ciutat verda i sostenible" un 15,8%. Aquest balanç forma part del compromís de retiment de comptes de l'acció de govern. La informació actualitzada fins al 30 de juny està disponible al webplanificació.reus.cat, i es preveuen un total de set actualitzacions, una cada semestre. Una de les novetats és que la informació recollida ha augmentat qualitativament, incloent-hi descripcions de les accions, percentatges d'execució, ubicacions i els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030.

Tres eixos per vertebrar Reus

Pel que fa a l'eix 'Les persones al centre', que inclou 240 accions, s'ha complert el 39,1% dels compromisos en accés a l'habitatge, el 28,5% en temes d'infants, joves i persones grans, i el 27,6% en igualtat i diversitat. Entre les accions destacades en habitatge hi ha la constitució del Consell Municipal d'Habitatge i la licitació del nou Servei d'Habitatge. En infància, joventut i gent gran, s'han impulsat programes culturals i d'oci, i un programa contra la soledat no desitjada. En igualtat i diversitat, s'ha treballat en el desenvolupament de persones amb discapacitat i en la revisió dels mecanismes d'atenció a víctimes de violència.

L'eix 'Ciència, innovació i creixement econòmic' comprèn 86 accions. S'han impulsat activitats relacionades amb la ciència i la innovació, esdeveniments per posicionar el Tecnoparc i la col·laboració amb la URV per fomentar la implantació d'empreses emergents. Reus també s'està promovent com a capital de l'esport i turisme esportiu, amb fites com l'Eurocopa d'hoquei. A més, es treballa per potenciar el comerç local, els mercats municipals i posicionar sectors estratègics com el vermut de Reus.

Finalment, l'eix 'Ciutat verda i sostenible' inclou 79 accions en tres àmbits: medi ambient, espai públic i mobilitat sostenible. Entre les iniciatives destacades hi ha el Pla de la Bicicleta, la pacificació del Tomb de Ravals, i la remodelació del carrer Astorga, una de les més importants del mandat.

També s'han impulsat projectes de creació de refugis climàtics i la millora d'espais lúdics. En l'àmbit de l'aigua, es treballa en la recuperació del patrimoni històric i en garantir el proveïment d'aigua mitjançant la recuperació de pous. Pel que fa a l'energia, es fomenta l'eficiència i la transició energètica amb projectes d'autoconsum i comunitats energètiques. De fet, en aquest eix, el regidor Dani Rubio ha vogut destacar que la comunitat energètica de Reus que s'activarà a finals de juliol es convertirà en una de les més importants de tot l'Estat.

Arxivat a