Els pesos pesants desembarquen a Tarragona en el darrer dia de campanya del 12-M

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat aquest divendres per sorpresa la ciutat de Tarragona

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat Tarragona per donar suport la cap de llista socialista, Rosa Ibarra.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha visitat Tarragona per donar suport la cap de llista socialista, Rosa Ibarra. | TarragonaDigital
10 de maig del 2024
Actualitzat el 11 de maig a les 9:49h

Darrer dia de campanya de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim diumenge 12 de maig i els partits apuren les últimes hores per intentar esgarrapar uns vots que, en alguns casos, poden ser decisius. I aquest divendres 10 de maig Tarragona s'ha convertit en l'epicentre de la política catalana i espanyola, amb la visita sorpresa que ha protagonitzat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. En aquest sentit, ha passejat per Mercat Central i la plaça Corsini, pujant, posteriorment, per la Rambla Nova fins al Balcó del Mediterrani.

Sánchez ha estat acompanyat per la candidata Rosa Maria Ibarra, l'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, així com regidors de l'Ajuntament i membres del PSC. La seva presència ha provocat sorpresa entre els ciutadans i ciutadanes que se l'han trobat, que no han dubtat a fer-se fotografies amb ell i saludar-lo. Aquesta ha estat la primera i única visita del president espanyol a Tarragona durant campanya, tot i que els socialistes han portat el seu cap de llista Salvador Illa, així com l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero.

ERC tanca la campanya a Tarragona

L'aposta més gran per Tarragona la fa Esquerra Republicana de Catalunya que ha triat la capital tarragonina per fer el seu acte de final de campanya. Els republicans desembarcaran amb tota la seva artilleria aquest divendres a la tarda, a partir de les 19 hores, al Refugi 1 del Moll de Costa. L'acte comptarà amb la participació del president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Pere Aragonès; el president d'ERC, Oriol Junqueras; la cap de llista per Tarragona, Raquel Sans; la vicepresidenta de la Generalitat, Laura Vilagrà; el diputat Gabriel Rufián; i la secretaria general, Marta Rovira —de manera telemàtica—.

Amb aquest acte, els republicans intentaran remuntar en les enquestes, que no els són favorables, en una demarcació, la tarragonina, on l'any 2021 van ser la primera força, superant el PSC —guanyador de les eleccions— i Junts per Catalunya.

Isabel Díaz Ayuso visita Sant Pere i Sant Pau

El Partit Popular també ha posat tota la carn a la graella en els dos darrers dies de campanya a Tarragona. Ahir dijous, Alberto Núñez Feijóo i el candidat Alejandro Fernández van fer un míting a la Casa Miret de Tarragona. Avui, el PP manté l'aposta amb la visita de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, al barri de Sant Pere i Sant Pau, per donar suport a Alejandro Fernández i al cap de llista per Tarragona, Pere Lluís Huguet. Ayuso també ha visitat Cambrils aquest divendres, per trobar-se amb empresaris del sector hostaler.

Una altra candidata a la presidència de la Generalitat que aquesta setmana ha visitat les comarques de Tarragona és Jéssica Albiach. La cap de llista de Comuns Sumar va estar a Vila-seca aquest dijous, en la seva segona visita en pocs dies, ja que el passat diumenge va estar en l'acte central a Tarragona, amb la vicepresidenta Yolanda Díaz.

La candidata a la Generalitat de la CUP, Laia Estrada, també va participar dimecres 8 de maig en un acte a Reus per donar suport al cap de llista Sergi Saladié. Finalment, Junts va desplegar força a Tortosa aquest dijous a la tarda, en un acte que va comptar amb la presència del número 3 de llista, Josep Rull; la presidenta del Parlament, Anna Erra, i la candidata per Tarragona, Mònica Sales.