El PSC s'imposa de manera aclaparadora a Tarragona ciutat

El PP ha estat la gran sorpresa a la capital tarragonina, sent segona força

El PSC ha repetit victòria a la ciutat de Tarragona.
El PSC ha repetit victòria a la ciutat de Tarragona. | Europa Press
12 de maig del 2024
Actualitzat a les 22:48h

El PSC ha aconseguit una clara victòria a la ciutat de Tarragona, donant així continuïtat al triomf socialista en les eleccions municipals i les eleccions generals de l'any passat. La llista liderada per Rosa Maria Ibarra ha aconseguit més de 14.000 vots a la capital tarragonina, una xifra que suposa el 28% dels sufragis. Els socialistes han tornat a tenyir de vermell la capital tarragonina, igual que han fet per primera vegada a la demarcació de Tarragona.

🔴 Consulta els resultats del 12-M a la ciutat de Tarragona

La sorpresa a la capital tarragonina l'ha donat el Partit Popular, que ha esdevingut segona força a la ciutat amb més de 9.000 vots i gairebé el 18% dels vots. Així, el PP ha confirmat a Tarragona els bons resultats assolits a la demarcació, recuperant la representació al Parlament amb dos diputats.

Important patacada d'ERC

La tercera posició ha tornat a ser per a Junts, que millora lleugeraments els resultats dels comicis del 2021. Els de Mònica Sales han fregat els 8.000 vots i un 15,6% de percentatge. La patacada se l'ha endut ERC, que ha passat de segona a quarta força, seguint l'estela dels republicans a tot Catalunya. En aquest sentit, han perdut més de 2.000 vots i el 6,5%.

La cinquena força ha estat Vox, amb prop de 6.000 vots i un 11,50%, cimentant el seu resultats als barris, especialment als de Ponent. Comuns Sumar i la CUP, que a la demarcació han perdut la seva representació, retrocedeixen lleugerament i són la sisena i setena força a la capital tarragonina.

Pel que fa a la participació, aquesta s'ha incrementat respecte dels comicis del 14 de febrer del 2021, amb un 57,50%. Aquesta xifra suposa un increment de poc més de cinc punts respecte de les darreres eleccions.