Qui són els 18 diputats de Tarragona que han entrat al Parlament després del 12-M

La circumscripció de Tarragona aporta 18 diputats al Parlament de Catalunya després del 12-M: repassem qui són i el seu currículum

Tarragona ja coneix els 18 diputats que aniran al Parlament.
Tarragona ja coneix els 18 diputats que aniran al Parlament. | Laia Solanellas
12 de maig del 2024
Actualitzat el 13 de maig a les 10:22h

Catalunya ha tornat a viure una jornada electoral, en aquesta ocasió per determinar les noves cares que formaran part del Parlament. La demarcació de Tarragona aporta 18 diputats a la cambra catalana i després de tancar els resultats del 12-M aquests han estat els polítics tarragonins que en formaran part.

PSC 

  • Rosa Maria Ibarra i Ollé

Rosa Maria Ibarra i Ollé (Alió, 1969) encapçala per tercera vegada la llista del PSC a la demarcació de Tarragona. Afiliada al PSC des del 2005, ha estat diputada al Parlament des de l'any 2015 regidora a l’Ajuntament d’Alió entre el 1999 i el 2007 i a l’Ajuntament de Valls entre el 2007 i el 2017. Ibarra és llicenciada en Dret per la Universitat de Lleida. 

PSC_Tarragona– 1. Rosa Ibarra
Rosa Maria Ibarra
  • Alberto Bondesio Martínez

Alberto Bondesio Martínez (Reus, 1984) entra al Parlament com a segon de la llista del PSC a Tarragona. Després d’ocupar la cinquena posició en les passades eleccions, Bondesio es va quedar fora del Parlament al només aconseguir 4 escons. Actualment, treballa al Parlament Europeu a la Comissió de Drets Civils i Llibertats, Justícia i Interior. 

Alberto Bondesio PSC Reus
Alberto Bondesio.
  • Joaquim Paladella Curto

Joaquim Paladella Curto (Batea, 1963) torna a ser el número 3 del PSC a la circumscripció de Tarragona. Alcalde de Batea des del 1991, Paladella ha estat diputat al Parlament de Catalunya en les VII, VIII i XIII legislatures. És membre d’Unió de Pagesos i, com a professional, es dedica a l’explotació de la vinya, oliveres i ametllers a la seva propietat.

PSC_Tarragona3. Joaquim Paladella
Joaquim Paladella
  • Ivana Martínez Valverde

Ivana Martínez Valverde (Tarragona, 1984) va exercir com a consellera a l’Ajuntament de Tarragona entre el 2013 i el 2019. Actualment, exerceix com a tècnica en gestió de fiscalització a la intervenció territorial. Martínez és diplomada en Relacions Laborals per la Universitat Rovira i Virgili. 

PSC_Tarragona4. Ivana Martínez
Ivana Martínez
  • Christian Soriano García

Christian Soriano García (el Vendrell, 1997) és el portaveu i el primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament del Vendrell. En els seus inicis en la política, Soriano va treballar en el Gabinet de Comunicació del PSC a l’Ajuntament de Barcelona entre el 2018 i 2019, on va exercir com a cap de campanya del Vendrell a les municipals del 2019. El jove polític, jurista de professió, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i Dret per la Universitat Pompeu Fabra.

christian soriano votant
Christian Soriano.
  • Lídia Ferré Ferré

Lídia Ferré (la Sénia) és la número 6 de la candidatura del PSC a la demarcació de Tarragona, en substitució de l’actual diputada Georgina Ebrí. Ferré és regidora a l'Ajuntament de la Sénia.

Lídia Ferré
Lídia Ferré

 

JUNTS+

  • Mònica Sales i De la Cruz

Mònica Sales i De la Cruz (Tortosa, 1983) entra com a cap de llista de Junts per Tarragona. En aquesta darrera legislatura, ha estat la portaveu del partit al Parlament. Diputada des del 2018, va ser membre del Partit Demòcrata fins a l’agost del 2020 i era una dirigent de la confiança de Jordi Sànchez. Sales és doctora en Filologia Catalana i professora associada a la Universitat Rovira i Virgili.

Mònica Sales
Mònica Sales
  • Jordi Bertran i Luengo

Jordi Bertran i Luengo (Tarragona, 1966) s’estrena al Parlament com a número 2 de Junts a Tarragona. Ha estat vinculat a la gestió cultural des de 1985 en diversos municipis com Tarragona, Manresa, Vilanova i la Geltrú i Valls. Des del 2023 treballa a l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona. Llicenciat en Filologia Catalana i professor associat a la Universitat Rovira i Virgili.

Jordi Bertran
Jordi Bertran
  • Joaquim Calatayud i Casals

Joaquim Calatayud Casals (les Borges del Camp, 1967) és alcalde de les Borges del Camp des de l’any 2007, i diputat des del 2021, quan va substituir Eusebi Campdepadrós. Va presidir el Consell Comarcal del Baix Camp des de l’any 2007 fins al 2020. Calatayud compta amb un Grau Superior de Formació Professional en Administració i Estudis Empresarials.

Joaquim Calatayud
Joaquim Calatayud
  • Noemí Nieto i Fumanal

Noemí Nieto i Fumanal (Reus, 1976) és actualment gerent del Pius Hospital de Valls. Amb experiència en el sector sanitari, assegura que “sempre ha posat el focus en contribuir en l’ètica de l’eficiència i aportar valor afegit en la gestió sanitària”. A banda de la seva experiència en l’àmbit de la salut, Nieto és també llicenciada en Economia.

Noemí Nieto
Noemí Nieto
  • Irene Negre i Estorach

Irene Negre i Estorach (Tortosa, 1984) és l’actual primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de l’Aldea, on ha estat regidora des del 2019. Principalment, ha exercit com a consellera de Cultura, Educació, Afers Interns i Ciutadania. Negre va entrar al Parlament de Catalunya el juny del 2021, després de la renúncia de Teresa Pallarès. 

Irene Negre
Irene Negre

 

ERC

  • Raquel Sans Guerra

Raquel Sans Guerra (Valls, 1980) encapçala per segona vegada consecutiva la llista tarragonina d’ERC. Diputada al Parlament de Catalunya des del 2018, Sans és actualment la vicesecretària general i portaveu de Feminisme i LGTBI d’Esquerra. És llicenciada en Periodisme per la UAB i ha exercit en diaris i com a presentadora del programa Quarts de Nou a TV3. 

ERC_Tarragona– 1. Raquel Sans
Raquel Sans
  • Albert Salvadó Fernández

Albert Salvadó Fernández (Amposta, 1969) és l’actual president de la Federació Regional de les Terres de l’Ebre. Alhora, és regidor a l’Ajuntament de La Ràpita des del 2011. Enginyer tècnic industrial de formació, aquesta és la primera ocasió en la qual Salvadó es presenta com a candidat al Parlament de Catalunya. 

ERC_Tarragona– 2. Albert Salvadó
Albert Salvadó
  • Irene Aragonès Gràcia

Irene Aragonès Gràcia (Mont-roig del Camp, 1972) compta amb una carrera política estretament lligada al seu municipi. Aragonès ha estat cap de llista en dues ocasions (2015 i 2019) i, actualment, es troba en l’oposició. És llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la Universitat Rovira i Virgili. 

ERC_Tarragona– 3. Irene Aragonès

Irene Aragonès

 

 

VOX

  • Sergio Macián de Greef

Salvador Macián de Greef (Barcelona, 1974) és el cap de llista de Vox a la demarcació de Tarragona per segona ocasió. Afiliat de Vox des del 2018, és diputat al Parlament de Catalunya des del 2021, on la formació va aconseguir dos diputats a la circumscripció de Tarragona. Macián és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, i va exercir d’advocat des del 1998 fins al 2010. 

sergio macian
sergio macian
  • Javier Ramírez Gutiérrez

Javier Ramírez Gutiérrez (Torredembarra, 1996) va ser candidat a l’alcaldia de Torredembarra en les últimes eleccions municipals, on es va presentar per “defensar Espanya, la Constitució del 78 i l’estat de dret”. És llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i treballa actualment en el sector de l’automoció.

Javier Ramírez
Javier Ramírez

 

PP

  • Pere Lluís Huguet Tous

Pere Lluís Huguet Tous (Reus, 1962) és el cap de llista del Partit Popular a la demarcació de Tarragona. Va ser portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Salou fins al febrer del 2023, quan va fer el salt al PP de cara a les eleccions municipals de l’any passat. Huguet és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i compta amb una llarga carrera el món de l’advocacia.

Pere Lluís Huguet
Pere Lluís Huguet
  • Lorena Roldán Suárez

Lorena Roldán Suárez (Tarragona, 1981) va ser la número 2 d’Alejandro Fernández a les anteriors eleccions del 2021 a la demarcació de Barcelona. Alhora, ha estat diputada a la cambra catalana des del 2015 i va ser regidora a l’Ajuntament de Tarragona entre el 2015 i el 2016. Roldán és llicenciada en Dret per la Universitat Rovira i Virgili.

Lorena Roldán
Lorena Roldán