Rubén Viñuales ja és el nou alcalde de Tarragona

EL PSC recupera l'alcaldia de la capital tarragonina després de quatre anys en mans d'ERC

Rubén Viñuales en el moment en què ha rebut la vara d'alcalde.
Rubén Viñuales en el moment en què ha rebut la vara d'alcalde. | Ajuntament de Tarragona
17 de juny del 2023
Actualitzat a les 14:14h

Rubén Viñuales ha estat investit alcalde de Tarragona aquest dissabte al migdia després del plenari de constitució del nou Ajuntament. El líder socialista agafa el relleu de Pau Ricomà, batlle de la ciutat els darrers quatre anys. Viñuales ha estat investit alcalde de Tarragona després que cap candidat hagi obtingut la majoria absoluta dels vots, ja que cada grup ha votat el seu cap de llista.

El nou batlle ha quedat proclamat automàticament després d'una votació a mà alçada, ja que els socialistes van ser la força més votada en les eleccions municipals del passat 28 de maig. El ple s'ha celebrat a la Sala d'Actes del Palau Municipal, amb l'assistència d'unes 200 persones, entre elles, familiars del consellers electes, antics regidors, així com representants de la societat civil i d'altres institucions.

En el seu discurs, Viñuales ha afirmat que governarà per a tothom i ha estès la mà a la resta de grups per assolir grans consensos de ciutat. "Soc conscient que no tinc majoria, treballem per allò que ens uneix i no el que ens separa", ha expressat. En el ple de constitució, el nou alcalde de Tarragona ha comptat amb el suport del primer secretari del PSC, Salvador Illa.
 

"Avui comença un camí dur, però il·lusionant"

Durant la seva intervenció, Viñuales ha destacat que "ser alcalde de Tarragona és el major honor que un tarragoní pot tenir a la vida" i s'ha compromès a "servir Tarragona per sobre de tot” i a treballar “per tots i cadascun dels tarragonins i tarragonines en compliment del principi més sagrat de la democràcia: la igualtat".

El nou alcalde de Tarragona ha manifestat la seva voluntat "per millorar els serveis públics, amb un model econòmic sostenible social, mediambiental i econòmicament". Viñuales ha afegit que "volem una administració local àgil i eficient. Una administració que doni resposta en temps i forma a les demandes de la ciutadania".

El nou batlle ha assenyalat que "ser alcalde de Tarragona no és només liderar una ciutat, ha de ser una ciutat que lideri tot un territori, que lideri l’àrea metropolitana de Tarragona". Finalment, ha assegurat que "avui comença un camí dur, però il·lusionant".