Sandra Guaita manté el ritme preelectoral i esbossa els eixos del programa del PSC

Les persones, la ciència i la innovació i la sostenibilitat seran les potes principals de la proposta socialista

23 de gener del 2023

El PSC de Reus no abaixa el ritme preelectoral per erigir-se en un partit amb clares aspiracions d'aconseguir l'alcaldia el pròxim 28 de maig. La futura cap de llista de la formació, Sandra Guaita, ha exposat aquest dilluns els eixos principals que guiaran el seu programa electoral. Les propostes concretes s'anunciaran pròximament, com també l'equip que formarà la llista electoral.

 

Qui serà alcaldable socialista a Reus ha mantingut una trobada amb la premsa local per concretar els tres eixos principals per la candidatura local. Són les persones, la ciència i la innovació i la ciutat verda i sostenible. En el primer àmbit, afirma que la voluntat és que la ciutadania «tingui una ciutat millor i una vida millor en la mesura del que és possible a l'àmbit municipal».

 

Pel que fa al segon eix, Guaita, afirma que «hem de ser una ciutat de la ciència i la innovació com ho hem sigut tradicionalment». Es tracta d'un àmbit de treball que cal exercir «col·laborant amb la universitat i les empreses, que ja en són pols tractors». La tercera pota del futur programa electoral serà la de treballar per a «una ciutat verda i sostenible».

 

«Amb més zones verdes perquè la ciutadania visqui en una ciutat més saludable», ha detallat la futura alcaldable. La sostenibilitat no només es planteja, des del PSC, com un element de política mediambiental. Segons Guaita, el seu objectiu és fer de Reus «una ciutat sostenible empresarialment, culturalment, en clau d'emprenedoria, etcètera».

 

La futura candidata recorda que el partit va fer un procés de participació ciutadana per començar a esbossar el programa electoral. Posteriorment s'han fet assemblees obertes a diferents barris de la ciutat amb el mateix objectiu. «Amb tot això hem tancat ara aquest cercle i aviat presentarem la nostra proposta de model i programa electoral, que ja tenim tancat», ha explicat.

 

Les pròximes setmanes es concretarà de manera pública el programa electoral, com tampoc es preveu que s'allargui gaire la presentació d'almenys alguns dels noms de la llista. Els socialistes no amaguen que el seu objectiu per al mes de maig és guanyar les eleccions de Reus. De fet han arribat a posar dades concretes a les aspiracions electorals.

 

Després que s'anunciés Andreu Martín com a futur cap de llista, ell mateix va posar el llistó de les previsions del partit. Deu mil vots i vuit regidors, va afirmar, unes dades que, traslladats al repartiment actual del plenari, els situarien com a primera força. Quan Guaita va agafar el lloc de futura cap de llista va assumir, també, aquestes aspiracions.

 

No amaga, amb tot, que en cas que es compleixin els objectius, hauran de pactar amb un o més grups si volen arribar a la majoria absoluta. Es manté disposada a parlar amb tots aquells partits que tinguin un projecte de ciutat per fer-los compatibles. Sí que aspira, igualment, a establir aquestes converses amb la posició de força que atorga ser la llista més votada.