SP-ERC creu que el govern del Vendrell fa «concessions a la demagògia de l'extrema dreta»

El partit titlla les mesures per millorar la seguretat de «populistes i buides» de contingut

Imatge d'arxiu d'una patrulla de la policia del Vendrell.
Imatge d'arxiu d'una patrulla de la policia del Vendrell. | Policia Municipal del Vendrell
17 d'agost del 2023
Actualitzat a les 11:59h
El grup municipal de Som Poble-ERC del Vendrell ha criticat amb duresa les últimes mesures que ha pres el govern local per millorar la seguretat i combatre l'incivisme. Pel principal partit de l'oposició, iniciatives com la instal·lació de desenes de càmeres de videovigilància al carrer és una mesura "més populista que eficaç", i que està "més pròxima a l'extrema dreta que a l'esquerra", en paraules de Jeni Macia.

SP-ERC també ha criticat l'oficina antiocupacions que es va presenta fa dues setmanes, assegurant que es tracta d'una "concessió a la demagògia de l'extrema dreta". En aquest sentit, ho han comparat amb iniciatives similars que ha impulsat el PP d'Isabel Díaz Ayuso a la Comunitat de Madrid o de Xavier García Albiol a l'Ajuntament de Badalona.

Macia ha assenyalat, a més a més, que aquesta oficina "no té pressupost, ni estructura, ni seu". "Es tracta només d'un grup de treball intern", ha afegit la regidora de SP-ERC. Pel partit, la millor manera de combatre la inseguretat seria "elaborant un pla de seguretat local en el qual estiguessin implicats els agents cívics i socials". Pel que fa a les ocupacions, creuen que caldria dotar de més recursos l'oficina d'habitatge municipal.

Proposta sobre la xarxa d'aigües

Per altra banda, Som Poble-ERC ha anunciat que presentarà una proposta de resolució al ple del 21 d'agost demanant que l'Ajuntament s'aculli a la línia d'ajuts que ha obert l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per fer millores a les xarxes d'aigua dels municipis. Marc Robert ha recordat que la xarxa del Vendrell perd un 35% de l'aigua, tal com ha admès la mateixa societat que gestiona l'aigua.