ATENCI√ď

ūüöĄ Retards generalitzats a les l√≠nies de Rodalies de les comarques de Tarragona

L'ACA dedica 80.000 euros a evitar despreniments a la presa de Siurana

Es preveuen mesures com la retirada de roques caigudes a les cunetes de la carretera d’accés, el condicionament del camí perimetral del marge esquerre i l’accés a l’embarcador
L'ACA gastarà 80.000 euros en millorar la seguretat del pantà de Siurana. | Cedida

 

L'Ag√®ncia Catalana de l'Aigua ha anunciat aquest divendres, dia 2 d'agost, la licitaci√≥ d'un contracte per evitar despreniments de roques a l'entorn de la presa de Siurana. Amb un pressupost de licitaci√≥ de poc m√©s de 80.000 euros, el termini per a presentar els projectes romandr√† obert fins al 10 de setembre. La intenci√≥ de l'ACA, aix√≠ com amb les actuacions de l'any passat, √©s garantir la seguretat dels treballadors de la presa i dels visitants que freq√ľenten el seu entorn, que en els darrers anys ha patit un cert desgast i falta de manteniment que se suma al greu problema del transvasament d'aigua al Pant√† de Riudecanyes.

 

Diverses actuacions xifrades en 80.000 euros per millorar la seguretat a la presa

√Čs per aix√≤, per millorar la seguretat a l'embassament, que es preveuen diverses actuacions. Per una banda, es considera priorit√†ria la retirada de les roques caigudes a les cunetes de la carretera d'acc√©s a la presa, aix√≠ com el condicionament del cam√≠ perimetral que rodeja l'embassament en un tram de dos quil√≤metres i el cam√≠ que d√≥na acc√©s a l'embarcador. A m√©s, est√† previst adequar les cunetes transitables dels camins d'acc√©s a peu a la presa, enlla√ßar la carretera amb el cam√≠ del marge esquerre que baixa a peu de presa i millorar la protecci√≥ de seguretat pel pont d'inici de la carretera d'acc√©s a la presa.

 

La barrera col·locada l'any passat al costat del camí perimetral del pantà de Siurana. | Cedida

 

Un cop el contracte estigui adjudicat i signat, l'empresa adjudicat√†ria disposar√† d'un per√≠ode de quatre mesos per tal de dur a terme uns treballs que s'espera que millorin l'estat de conservaci√≥ d'un embassament mancat d'aigua, amb un preocupant cabal d'aigua que es troba per sota de la mitjana i que est√† immers en una llarga problem√†tica amb l'ACA i la Comunitat de Regants del Pant√† de Riudecanyes pel transvasament d'aigua del Riu Siurana cap al Pant√† de Riudecanyes.

💬 Fes clic aqu√≠ per rebre al teu m√≤bil l'actualitat de Tarragona. √Čs gratis!

Comentaris