Montsant

L'Arxiu Morató Aragonès proposa descobrir el Montsant gràcies a l'obra de l'artista reusenc

L'Arxiu organitza una exposició i una gimcana fotgràfica que repassa l'obra de l'autor

Cornudella de Montsant compta aquest estiu amb dues propostes culturals, de la mà de l'Arxiu Morató Aragonès que ha preparat dues activitats relacionades amb l'artista Josep Maria Morató Aragonès, nascut a Reus, però amb una gran vinculació amb el Priorat, sobretot amb el seu potencial paisatgístic.


Concretament, es tracta de les visites guiades a l'exposició 'Les ciutats i els somnis- Roma i París, anys 50' i la 'Gimcana Fotogràfica' una proposta per a totes les edats i que convida a descobrir el Montsant a partir de l'obra de Morató Aragonès.

L'etapa més determinant de Morató

L'exposició 'Les ciutats i els somnis- Roma i París, anys 50 recull tot un conjunt de fotografies, obres i documents de l'artista Josep Maria Morató Aragonès que repassen el que seria «la seva principal etapa de transformació estilística», segons detallen fons de l'arxiu.


La dècada de 1950 és una etapa molt important per a Morató, ja que consolida els somnis creatius originats del seu paisatgisme impressionista durant els anys 40. Els descobriments visuals i sonors que les ciutats de RomaParís li aporten acabaran definint l'estil i l'afiançament de la seva personalitat.


L'exposició mostra aquesta etapa temporal dins l'obra de l'artista i es completa amb una selecció d'obres d'èpoques diverses que van des de finals dels anys 1930 fins als 2000, procedents de la Cessió Montserrat Pàmies i diverses aportacions i donacions privades.

Descobrir els indrets amagats a l'obra de l'artista

L'altra proposta per descobrir el Priorat que organitza l'Arxiu Morató Aragonès és la 'Gimcana Fotogràfica'. Aprofitant l'obra de l'artista, la gimcana planteja el repte de descobrir les localitzacions amagades darrere alguns dels paisatges pintats per Morató, tots ubicats a Cornudella de Montsant i els seus voltants.


Els participants, que poden ser de qualsevol edat, hauran de trobar aquestes localitzacions i reproduir-les mitjançant una fotografia exacta de l'indret. Segons el nombre de fotografies presentades, es podrà participar en tres nivells, amb dues, cinc o 10 fotografies presentades, que es podran enviar fins al 31 d'agost.


Les obres, així com els terminis i bases del concurs, i tota la informació sobre l'Arxiu Morató Aragonès i les activitats que s'organitzen es poden trobar a la pàgina web arxiumoratoaragones.blogspot.com.


Comentaris