Falset escalfa motors per a la Fira del Vi amb les primeres activitats prèvies

La Fira del Vi tindrà lloc el cap de setmana del 3, 4 i 5 de maig a la capital del Priorat

Són molts els que esperen amb ganes l'arribada de la Fira del Vi de Falset. Per això es donarà el tret de sortida amb diverses activitats prèvies el pròxim dilluns 8 d'abril, a tant sol un mes de la inauguració oficial del certamen.  Falset, juntament amb diversos pobles de la comarca que es relacionen amb el món del vi, sumen més d'una seixantena d'activitats que acullen des de tastets fins a esdeveniments musicals durant la celebració de la Mostra dels vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant.

La primera activitat, que arriba dilluns vinent, consisteix en una jornada sobre seguretat i innocuïtat alimentària en els cellers. Té un elevat component educatiu, ja que consisteix en una sessió teòrico-pràctica adreçada als alumnes i ex-alumnes de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana. També estan convidats els enòlegs i cellers del sector inscrits a la DOQ Priorat i a la DO Montsant. Està organitzada per la Comissió Organitzadora de la Fira, la qual ha comptat amb el suport tècnic del Parc Tecnològic del Vi-VITEC, el claustre de progessors de l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana i la Consultoria Vitivinícola Rius i Rius Assessors.

Anualment, la Fira del Vi acull a centenars de persones | Cedida
 

La Fira del Vi de Falset, un certamen amb vessants molt diverses

El caràcter enològic és indiscutible en aquesta Fira. Professionals del sector i aficionats al vi podran gaudir de diversos tastets i coneixements sobre els vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. Alguns exemples són el Tast #Vimets o el Tast de les Mines de Bellmunt del Priorat. Però no és l'única, ja que també compta amb un elevat caràcter lúdic i festiu. Un punt de trobada per aficionats del vi en el qual es destinarà una notable quantitat d'esforços als espectacles musicals. La Soul Machine i Pep Sala, sessions de dj's locals o la presentació d'una emotiva cançó dedicada al Priorat, composta pel mateix Pep Sala, entre les activitats programades.

Però no podem oblidar el vessant més tècnic. Nombrosos professionals de l'enologia es reuneixen durant tres dies a la capital del Priorat per continuar explorant un món d'allò més extens. En definitiva, una Fira que acull a perfils molt diversos, tots ells amants del vi. «Volem que la Fira sigui un espai útil per als visitants i amants del vi, però també per als cellers i els professionals del sector» afirma l'alcalde de Falset, Jaume Domènech.