NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
La Festa Major de Falset s'haurà de suspendre per culpa de la Covid-19

L'Ajuntament de Falset suspèn la Festa Major

La regidoria de Festes també continua pendent de l'evolució de la Covid-19 per determinar si es podran celebrar les Festes de Santa Càndia

L'amenaça de la Covid-19 ha estat i segueix sent palpable als Ajuntaments i totes les entitats organitzadores de festes majors arreu del territori. En la cerca de l'equilibri, alguns han optat per mantenir les celebracions més populars de tot l'any, això sí, amb restriccions i adaptacions al programa. D'altres, en canvi, han donat prevalença a la prudència, per la qual cosa han decidit suspendre les festes a l'espera que la salut i la seguretat els permetin oferir alternatives en un futur pròxim. És el cas de Falset, on l'Ajuntament ha anunciat aquest dijous, 16 de juliol, la suspensió dels actes de la Festa Major, que anualment tenen lloc pels volts del 15 d'agost.

«L'excepcionalitat en què vivim ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents»

El regidor de Festes, Joan Coll, va comunicar el passat dimecres la decisió a les entitats locals que participen en les festes. Una decisió que, segons l'edil, «s'ha pres després d'avaluar diferents alternatives arran de la pandèmia de la Covid-19». Però, amb tot, «l'excepcionalitat en què vivim ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents, i no podem programar ni celebrar els actes típics de la nostra festa, malgrat que aquesta decisió ens generi una tristesa immensa».

D'aquesta manera, a Falset enguany no podran celebrar actes tan tradicionals com l'Espígol, el Ball de Coques o la Batalla de Flors, a més dels correfocs o els habituals balls de nit. Malgrat això, la regidoria de Festes estudia la possibilitat d'organitzar altres actes al teatre l'Artesana el cap de setmana del 14, 15 i 16 d'agost. Això, segons Joan Coll, «ens permetria complir com pertoca amb les mesures de seguretat, com el manteniment de la distància entre persones, així com tenir molt ben controlat l'aforament». En el cas que aquesta opció acabi esdevenint factible, es programarien actes per a tots els públics i l'accés a ells s'hauria de sol·licitar prèviament amb una reserva.

Pendents de la Covid-19 per planejar les Festes de Santa Càndia

Així com ha fet amb la Festa Major, l'Ajuntament de Falset seguirà de prop l'evolució de la pandèmia en les pròximes setmanes per tal de saber si es podran celebrar les Festes de Santa Càndia, que tradicionalment són el 7 de setembre. En aquest sentit, Joan Coll ha subratllat que «tots volem recuperar la normalitat i celebrar les cercaviles i els actes tradicionals de Santa Càndia, però a hores d'ara es fa molt difícil saber si podrem programar aquests actes i en quines condicions».


Comentaris

envia el comentari