Diables a Falset

L'Ajuntament de Falset suspèn la Festa Major

La regidoria de Festes també continua pendent de l'evolució de la Covid-19 per determinar si es podran celebrar les Festes de Santa Càndia

L'amenaça  de la Covid-19 ha estat i segueix sent palpable  als Ajuntaments i totes les entitats organitzadores de festes majors arreu del territori. En la cerca de l'equilibri, alguns han optat per mantenir  les celebracions més populars de tot l'any, això sí, amb restriccions i adaptacions al programa. D'altres, en canvi, han donat prevalença a la prudència, per la qual cosa han decidit suspendre les festes a l'espera que la salut i la seguretat els permetin oferir alternatives en un futur pròxim. És el cas de Falset, on l'Ajuntament ha anunciat aquest dijous, 16 de juliol, la suspensió dels actes de la Festa Major, que anualment tenen lloc pels volts del 15 d'agost.

«L'excepcionalitat en què vivim ens obliga a ser prudents, responsables i conseqüents»

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

El regidor de Festes, Joan Coll, va comunicar el passat dimecres la decisió a les entitats locals que participen en les festes. Una decisió que, segons l'edil, «s'ha pres després d'avaluar diferents alternatives  arran de la pandèmia de la Covid-19». Però, amb tot, «l'excepcionalitat en què vivim ens obliga a ser prudents, responsables  i conseqüents, i no podem programar ni celebrar  els actes típics de la nostra festa, malgrat que aquesta decisió ens generi una tristesa  immensa».

D'aquesta manera, a Falset enguany no podran celebrar actes tan tradicionals com l'Espígol, el Ball de Coques o la Batalla de Flors, a més dels correfocs o els habituals balls de nit. Malgrat això, la regidoria de Festes estudia la possibilitat  d'organitzar altres actes al teatre l'Artesana  el cap de setmana del 14, 15 i 16 d'agost. Això, segons Joan Coll, «ens permetria complir  com pertoca amb les mesures de seguretat, com el manteniment de la distància entre persones, així com tenir molt ben controlat l'aforament». En el cas que aquesta opció acabi esdevenint factible, es programarien actes per a tots els públics i l'accés a ells s'hauria de sol·licitar prèviament amb una reserva.

Pendents de la Covid-19 per planejar les Festes de Santa Càndia

Així com ha fet amb la Festa Major, l'Ajuntament de Falset seguirà de prop l'evolució  de la pandèmia en les pròximes setmanes per tal de saber si es podran celebrar les Festes de Santa Càndia, que tradicionalment són el 7 de setembre. En aquest sentit, Joan Coll ha subratllat que «tots volem recuperar la normalitat i celebrar les cercaviles i els actes tradicionals de Santa Càndia, però a hores d'ara es fa molt difícil  saber si podrem programar aquests actes i en quines condicions».