EN DIRECTE

Petita treva del temporal Glòria, amb pluja sostinguda però menys abundant

Tot a punt per a les voladures que reobriran la C-242 a Cornudella dos mesos després

La carretera seguirà tallada durant una setmana i mentre es realitzin les tasques de voladura no es podrà circular per la via alternativa
Imatge de les roques al mig de la carretera C-424 després de l'esllavissada | Edu Reus

 

Després de dos mesos de l'esllavissada a la C-424 que va provocar que aquesta via quedés tallada, avui 11 de juliol finalment es duran a terme les voladures per obrir la circulació de la carretera. El passat 24 de maig a causa d'unes fortes pluges, al terme municipal de Cornudella del Montsant, a la comarca del Priorat, es va produir una esllavissada a la carretera C-424 on van caure unes roques de grans dimensions. Com a conseqüència, la via es va tallar a la circulació donada la complexitat de retirar aquestes pedres.

 

Les pedres de grans dimensions de la via C-424, han deixat la carretera tallada | TarragonaDigital

 

Es realitzaran les tasques de voladura 

Finalment, i dos mesos després, avui es duran a terme les voladures en aquesta carretera comarcal que es troba a uns quatre quilòmetres de la població. Aquestes tasques comportaran que no es pugui circular mentre s'hi estigui actuant pel pas alternatiu que s'havia habilitat per donar accés al poble. Segons ha informat l'Ajuntament de Cornudella de Montsant i el Departament de Territori i Sostenibilitat, les voladures es faran cap a les 13.00 hores.

 

La via seguirà tallada una setmana més

Malgrat que avui es fan les voladures, la carretera seguirà tallada fins al pròxim dijous per acabar d'enllestir la carretera i tornar-la adequar a la circulació. Com a via alternativa el Departament de Territori i Sostenibilitat va eixamplar i condicionar un camí veïnal, situat a l'altre costat del riu de desguàs del pantà de Siurana per accedir al poble. Té uns 700 metres i permet fer un bypass al tram de la carretera afectada —al voltant del quilòmetre 48—, en tots dos sentits de la circulació.

 

 

També et pot interessar: