Cornudella del Montsant inicia un procés participatiu per debatre sobre diferents qüestions del municipi

En la primera sessió s’ha tractat el model actual de Festa Major
Imatge de l'assemblea celebrada el passat divendres 4 d'octubre a Cornudella del Montsant | Cedida

 

L’Ajuntament de Cornudella del Montsant ha iniciat un procés participatiu amb la ciutadania per tal de debatre qüestions com ara la Festa Major d’estiu o les diverses activitats que tenen lloc durant l’any al municipi. El procés es va iniciar el passat  divendres 4 d’octubre i va comptar amb la presència d’una trentena de veïns i veïnes que van respondre a la crida municipal. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L’assemblea va tenir lloc al consistori i va servir per posar damunt de la taula els principals pros i contres del model actual de Festa Major, amb l’objectiu de reflexionar si cal introduir o no canvis. El procés participatiu tractarà des de les dates de celebració de la Festa Major, el contingut dels actes que hi tenen lloc, la necessitat de la participació de les entitats i col·lectius en les activitats que es fan i les que es poden proposar. A més, també es tractarà dels llocs de celebració dels actes. 

De la reunió va sorgir la necessitat de crear una comissió de festes on hi estiguin representades les entitats i col·lectius de la vila i el propi Ajuntament per tal d’anar definint el model. Per part del consistori, van ser presents l’alcalde, Salvador Salvadó, i els regidors Carles Simarro i Ramon Obradors.

Una necessitat expressada per l’Ajuntament i en la que els presents van coincidir és que tot el pes de la Festa Major no pot recaure en les esquenes del consistori i cal la participació de més entitats i voluntaris per fer-la possible i per fer real noves propostes. Alguns col·lectius i entitats ja van fer propostes i van comprometre’s a responsabilitzar-se de les activitats que impulsin. D'aquesta manera, consistori, entitats, veïns i veïnes s'han emplaçat en una propera reunió en les properes setmanes per continuar parlant de les activitats que es volen fer i quin projecte de Festa Major vol el municipi.

L’alcalde de Cornudella del Montsant, Salvador Salvadó, ha valorat «molt positivament» la trobada, que sorgeix d’una iniciativa municipal un cop han arribat propostes de canvis en la Festa Major. Tot això s’emmarca «en la voluntat municipal de tirar endavant processos participatius on la ciutadania tingui veu i protagonisme per decidir el model de Festa Major i d’altres celebracions que es fan al llarg de l’any».

"💧La Taula del Siurana s'ajorna fins passades les eleccions" "🗣ENTREVISTA: Parlem amb el nou alcalde d'Ulldemolins sobre els projectes de futur"