Torna el D'Pintxos, una ruta de tapes per Ulldemolins

Aquesta oferta gastronòmica tindrà lloc el dissabte, 4 d'agost

Ulldemolins celebrarà una  nova edició del D'Pintxos, una oferta gastronòmica que tindrà lloc aquest dissabte, dia 4 d'agost, a partir de les 20.00 hores.  L'objectiu de l'activitat és que, tant veïns del municipi com visitants, assaboreixin les millors tapes dels diferents bars i restaurants de la localitat.

Enguany se celebrarà la quarta edició i es preveu un gran nombre d'assistents. Preu un preu de dos euros i mig, els establiments del municipi prioratí oferiran un pinxo acompanyat d'una canya. Amb aquesta oferta, les persones que assisteixin al D'Pintxos podran fer diverses degustacions i descobrir la gastronomia local i d'innovació. 

D'altra banda, a les 23.00 hores tindrà lloc la Revetlla Popular a la plaça del Loreto a càrrec del grup musical Sandalo. L'Ajuntament d'Ulldemolins ha estat l'encarregat d'organitzar el D'Pintxos. 

Ulldemolins celebra l'Any Amigó

Aquest any el municipi commemora el 5è centenari del naixement d'en Jaume Amigó a Ulldemolins, una figura molt destacada del renaixement a Catalunya. L’Any Amigó representa un viatge en el temps. En concret un viatge 500 anys enrere per esbrinar i descobrir com ens arriben a Catalunya les idees renaixentistes d’Itàlia i una nova manera d'entendre el món dels segles XVI i XVII.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'Ulldemolins ha volgut organitzar tot un seguit d'actes relacionats amb l'arquitectura, la música, la gastronomia i la cultura del poble. L'objectiu d'aquesta celebració és reivindicar la figura de Jaume Amigó i l’escola del renaixement a Catalunya. Les activitas de l'Any Amigó s'estan duent a terme des del passat mes de maig i finalitzaran el 17 de novembre de 2018. 

Així doncs, seguint el programa de l'Any Amigó, cal destacar que el pròxim 10 d'agost, a les 19.30 hores, al pla de l'Església tindrà lloc el Tast d'arquitectura.  A més, a les 20.00 hores a la plaça de la Vila se celebrarà el Concert dels Glosadors del Camp amb jotes, cançons de pandero, entre d'altres. A més, es farà un tast de vins dels cellers d'Ulldemolins. Tothom qui vulgui participar, haurà d'inscriure's prèviament i comprar el tiquet. 

Imatge d'un dels actes de l'Any Amigó a Ulldemolins
Imatge d'un dels actes de l'Any Amigó a Ulldemolins | Josep Martí