Imatge de les roques al mig de la carretera després de l'esllavissada

Tallada la carretera C-242 a l’altura de Siurana per una esllavissada a causa de la pluja

Els fets han passat després de dinar quan la malla de protecció de la muntanya ha cedit i han caigut roques a la calçada. El despreniment gairebé enxampa un conductor

Una esllavissada de roques provocada per les pluges de les últimes hores ha tallat completament el trànsit a la carretera C-242 a l’alçada dels municipis de Siurana i Cornudella de Montsant, al Priorat. Els fets han passat poc després de les 16:00h d’aquest divendres i les pedres no han agafat de miracle a un conductor, que ha salvat la seva vida pels pèls. 

Segons ha explicat Edu, un electricista de Reus, en declaracions al Tarragona Digital, les roques no l’han enxampat de miracle. «Les pedres gairebé em cauen al cap, ha estat un gran ensurt», ha expressat. La malla de protecció de la muntanya rocosa que hi ha en aquest punt de la carretera ha cedit i això ha fet caure nombroses roques enormes al mig de la via, que segueix tallada.

Els cotxes han quedat aturats pel tall de la carretera
Els cotxes han quedat aturats pel tall de la carretera | Edu Reus

 

La malla de protecció ha cedit a causa de la pluja
La malla de protecció ha cedit a causa de la pluja | Edu Reus

 

Més de 20 l/m² en poques hores

Les esperades pluges anunciades per aquest divendres han arribat amb puntualitat i han regat totes les comarques de Tarragona i també la resta de Catalunya. En el cas del Priorat, molts registres han superat de llarg els 20 l/m². A la zona on hi ha hagut l’esllavissada, per exemple, s’han registrat al voltant de 21 l/m².

Feia molt que no plovia amb ganes en aquesta zona i el terreny s’ha estovat de cop amb les precipitacions d’aquest divendres, que han estat d’anar fent amb algun aiguat puntual. És normal, doncs, que després de tants mesos de sequera, un episodi de pluja d’aquestes característiques hagi provocat esllavissades com aquesta del Priorat.

El temps seguirà mogut les properes hores

El gruix de precipitacions ja ha passat, però durant la tarda, vespre i nit seguiran caient xàfecs, sense descartar alguna tempesta localment forta. Demà el temps millora al matí, però a la tarda tornaran a créixer nuvolades que deixaran nous xàfecs al litoral i prelitoral de Tarragona. 


Comentaris
Joan
És la segona vegada que es produeix una esllavissada en aquest lloc. Sería temps que es fessin les obres pertinents sense esperar que hi hagin morts.