Operaris intentan retirar les pedres de grans dimensions de la via C-424

La C-242 a l'altura de Siurana seguirà tallada com a mínim un mes per l'esllavissada

Han difós rutes alternatives per desplaçar-se a la zona | Està previst fer esclatar les roques per poder-les retirar

La carretera C-242 a l'alçada dels municipis de Siurana i Cornudella del Montsant, a la comarca del Priorat, seguirà tallada per una llarga temporada. El passat divendres, a causa de les fortes pluges es va produir una esllavissada de roques de grans dimensions.

Ja fa quatres dies que les pedres estan allà provocant la prohibició del pas i segons l'enginyer cap de la Secció de Conservació de la Generalitat la via seguirà tallada com a mínim un mes. A més serà necessari realitzar tasques de voladura, és a dir, petites explosions per treure les roques.

La C-242 estarà tallada un mes i s'han de fer esclatar les pedres 

Divendres dia 24 quan passaven pocs minuts de les quatre de la tarda, com a conseqüència de les abundants pluges part d'una muntanya es va despendre i van caure unes roques de grans dimensions. Aquesta esllavissada va ocasionar que la via C-424 entre la Venta del Pubill i Cornudella obligués a prohibir el pas de vehicles. A més la sort va estar al costat de l'Edu, un electricista de Reus que  per poc no li van enxampar les pedres, ja que just en aquell moment passava per allà amb el seu vehicle.

Plànol indicatiu de les rutes alternatives per la carretera C-424 a Cornudella
Plànol indicatiu de les rutes alternatives per la carretera C-424 a Cornudella | cedida

 

S'han habilitat passos alternatius

La malla de protecció de la muntanya rocosa que hi ha en aquest punt de la carretera ha cedit i això ha fet caure les nombroses roques enormes al mig de la via, que segueix tallada. Per aquest motiu ha estat necessari el tall de la carretera en aquest punt, establint com a vies alternatives, la carretera TV-7012 per Arbolí en sentit Borges del Camp, i les carreteres T-702 i TV-7021 per Poboleda i Morera de Montsant en sentit Ulldemolins.

A més els  camions i autobusos circulen ambdós sentits  per l'itinerari de Poboleda i Morera. D'altra banda, també s'està habilitant un camí local com a via alternativa per vehicles lleugers que es posarà en funcionament mitjançant semàfors. Aquest sistema es preveu que es posi en marxa aquest dimecres dia 29 de maig