El Renaixement envaeix Ulldemolins per un dia

Coincidint amb l'Any Amigó, la localitat del Priorat celebra la Festa del Renaixement aquest pròxim cap de setmana
Aquest dissabte, 11 d'agost, Ulldemolins celebrarà la Festa del Renaixement. | Laia Solanellas

 

Aquest pròxim dissabte, dia 11 d'agost, Ulldemolins celebrarà la Festa del Renaixement, coincidint amb la commemoració de l'Any Amigó. La història, la recreació i la gastronomia seran els protagonistes d'una festa que pretén reviure una època daurada del poble i del Camp de Tarragona, plegada d'artistes i noves idees, una època oblidada i recòndita de la història, que es troba a l'ombra d'altres èpoques que s'han volgut reivindicar amb més força.

Els actes programats de la Festa del Renaixement

El primer dels actes programats és els Tallers del Renaixement, a les cinc de la tarda i fins a dos quarts de nou del vespre, a la plaça Ramon Berenguer IV. L'activitat mirarà d'apropar al públic disciplines antigues com la ceràmica o l'art sobre fusta. A partir de les sis, es duran a terme tres visites guiades a Cal Roig, la casa on va néixer Mossèn Jaume Amigó. Les places són limitades i s'han de reservar a l'Oficina de Turisme.

Així mateix, a les sis de la tarda es preveu l'inici, a la plaça de l'Església, de la desfilada i espectacle de banderes amb els Abanderats de Tortosa, que recorrerà els carrers d'Ulldemolins, i que es repetirà entre dos quarts de nou i les nou. A les sis i mitja es farà una visita teatralitzada a l'església de Sant Jaume, amb la «presència» de Mossèn Jaume Amigó i l'arquitecte Pere Blai.

De set a vuit de la tarda, a l'església, s'oferirà el concert gratuït 'La Música de les Tres Cultures', a càrrec de Burruezo & Medievalia Camerata. I per acabar, arribarà, sens dubte, l'acte més especial de la Festa del Renaixement d'Ulldemolins, el Sopar renaixentista a la fresca. El preu del sopar és de 25 euros i de 12 per als menors de 12 anys. Inclou el sopar, vestits d'època que oferirà l'Ajuntament i animació. Les places són limitades, i avui, dia 6 d'agost, finalitza el termini per a inscriure's.

Aquí podeu consultar el programa de la Festa del Renaixement.

Les imatges de l'acte central de l'Any Amigó a Ulldemolins | TarragonaDigital.com

 

"Protestes contra l'«enterrament» del riu Siurana" "AGENDA: Aquest agost, activitats als «Capvespres a la Cartoixa d’Escaladei»"