fira-del-vi-falset

La Fira del Vi de Falset estrena un Espai Solidari en la seva 24a edició

El divendres 3 de maig es donarà el tret de sortida a l'emblemàtica Fira del Vi de la capital del Priorat

Només queden dos caps de setmana per a poder gaudir de l'esperada Fira del Vi de Falset, que se celebrarà els pròxims 3, 4 i 5 de maig a la capital del Priorat amb un gran programa d'actes. Per segon any consecutiu, la Fira engegarà motors el mateix divendres a la tarda, oferint els primers tastos a les 18.00 hores. Així doncs, les hores de vida d'aquesta esperada mostra s'allarguen, pràcticament, un dia més. Dissabte i diumenge l'horari de les degustacions serà d'11.00 a 21.00 hores del vespre, acollint gairebé tot el dia. 

La gran novetat d'enguany és el compromís solidari que ha adquirit la Fira, sumant un nou espai, anomenat Espai Solidari, a la seva extensió. Aquest està destinat a acollir diverses activitats solidàries que impulsen alguns dels cellers de la comarca. Així doncs, aquesta edició comptarà amb la presència dels vins del Masroig Vi Solidari i d'Ilusion+, els quals a més de tastos, oferiran la possibilitat de comprar-los embotellats per tal de col·laborar amb diverses causes socials. 

fira-del-vi-falset
84 cellers oferiran degustacions a tots els interessats | /firadelvifalset

 

Aquesta edició suposa un rècord absolut de cellers participants

Fins a 83 cellers oferiran degustacions dels seus vins en la nova edició de la Fira del Vi de Falset. 74 d'aquests romandran en els seus estands durant els tres dies de durada de la Fira. Els restants, només tindran presència en determinats tastos i, per descomptat, en el tast exclusiu per a professionals. La Mostra de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant compta, com cada any, amb diverses vessants per tal d'arribar a un públic molt més ampli. Per una banda, comptarà amb un elevat component professional, acollint a diversos enòlegs en els seus tastos variats. D'altra banda, oferirà un vessant molt més lúdica per tal que totes les famílies, amics i fanàtics del vi també puguin gaudir d'unes jornades agradables. 

Les 24 edicions acollides a la capital del Priorat han convertit la Festa del Vi en un esdeveniment amb caràcter comarcal, el qual sobrepassa les fronteres del municipi i es converteix en un marc en el qual oferir diverses activitats en molts dels pobles de la comarca. Així doncs, els tastos s'expandeixen a altres municipis, com són Bellmunt, amb el Tast de les Mines i Nit de les Mines; a Porrera, Tast de carinyenes i Organic Soirée; Capçanes, Nit de les garnatxes; Gratallops, Tast amb dones, Vi-night i Tast amb llops; El Masroig, amb la trobada de Food Trucks; Torroja, Tast de Cal Compte; i Els Guiamets, amb els #Vimets.

fira-del-vi-falset
La Fira comptarà amb una vessant professional i una altra lúdica | firadelvi.org

 

La Fira dels «Wine Lovers»

Les denominacions d'origen de la comarca, els cellers, l'Escola d'Enologia Jaume Ciurana i la mateixa organització de la Fira oferiran tastos de manera continuada per tots aquells «Wine Lovers». Així doncs, si ets un d'aquests amants del vi, podras gaudir de qualsevol dels tastos acollits a l'Espai Winelover de la Fira del Vi de Falset. Si esteu interessats en qualsevol d'aquests, podeu consultar els requisits a la web de la Fira del Vi, ja que en alguns casos cal fer reserva prèvia i pagar entrada.

A banda dels tastos, la Fira comptarà amb diverses activitats lúdiques i culturals. Els concerts seran un altre dels grans al·licients, comptant amb artistes reconeguts com Pep Sala, Animals, Tarraco Surfers i Quimi Portet. D'altra banda, també hi haurà una sessió de dansa urbana amb Stereo Fresh i el Festival Gotim de microteatre, entre altres.