fira del vi de falste

Una setantena de cellers participaran en la 24a Fira del Vi de Falset

La fira es portarà a cap els dies 3, 4 i 5 de maig

Els jardins de la Casa Rull de Reus van acollir ahir, divendres 26 d'abril, la presentació de la 24a edició de la Fira del Vi de Falset. La fira per excel·lència de la comarca del Priorat i dels municipis del voltant, es durà a terme el pròxim 3, 4 i 5 de maig a la localitat de Falset. La Fira del Vi de Falset s'ha convertit en un espai vinícola de referència al territori català, on resulta ser un atractiu tant nacional com internacional.

 

La Fira del Vi de Falset, el principal acte de la comarca

La DO Montsant i la DO Priorat s'uneixen per crear una sinergia vinícola a la Fira del Vi de Falset on mostraran als assistents les novetats i les particularitats que aquestes dues denominacions d'origen comprenen. Durant tres dies Falset s'omplirà del seu principal atractiu, de vi. Fins a una setantena de cellers participaran en aquesta fira que ja s'ha consolidat en el calendari de fires vinícoles.

L'organització de la fira ha escollit la ciutat de Reus per fer la presentació de la 24a edició. A l'acte han estat presents la regidora de Cultura de Reus, Montserrat Caelles, l'alcalde de Falset, Jaume Domènech i els representants de la DO Montsant, Pilar Just, de la DO Priorat, Sebastià Álvarez i de la DOP Siurana

fira del vi de falset
Els assitents van poder gaudir d'un tast de vins i una tapa marinada amb oli DOP Siurana | Laia Riba

 

Una edició amb protagonisme de la dansa

Enguany en aquesta fira del vi i la cultura també s'afegeix un altre element, la dansa. Amb motiu de l'Any Roseta Mauri de Reus, la capital del Baix Camp participarà en la fira amb una exhibició de dansa urbana. A banda de les mostres de vi a la fira es desenvoluparan activitats culturals, així com diversos actes a pobles de tota la comarca. També es portaran a cap tallers infantils i teatre de carrer.

fira del vi de falste
La fira es dur+a a terme el primer cap de setmana de maig | Laia Riba

 

La Fira del vi de Falset arriba a l'Àsia 

L'alcalde de Falset, Jaume Domènech ha destacat que la Fira del Vi de Falset «és internacional». Encara que majoritàriament el públic que assisteix a la fira és català i de l'estat espanyol, hi ha un gran nombre d'assistents que són del nord d'Europa i els Estats Units i últimament, s'està obrint mercat a l'Àsia i venen persones del continent asiàtic.

fira del vi de falset
Un pianista falsetà va amenitzar l'acte amb un concert de piano  | Laia Riba

 

Una setantena de cellers participants

D'altra banda, Domènceh destaca que «aquesta fira va néixer d'una manera humil i enguany ja compta amb una setantena de cellers participants». Afegeix que és l'acte més important que es fa a la comarca del Priorat, ja que deixa un gran impacte econòmic al municipi. A més explica que per l'edició de l'any vinent, que serà la 25a, tenen preparats «grans projectes» i volen arribar «als 100 cellers participants».