Compte enrere per a la inauguració del Castell de Falset - Museu Comarcal

El nou espai obrirà les portes el pròxim 8 de setembre i proposarà una descoberta històrica i cultural del territori
El Centre d'Estudis Falsetans ha lliurat les peces que s'exposaran al Castell de Falset - Museu Comarcal | Ajuntament de Falset

 

El dissabte, 8 de setembre, tindrà lloc la inauguració del Castell de Falset - Museu Comarcal, que consisteix en un nou espai museístic que mostra la història i la cultura del territori de forma divertida, interactiva i immersiva. El passat cap de setmana, el Centre d'Estudis Falsetans ja va entregar les peces que s'exposaran en aquest nou espai a l'Institut de Cultura i Patrimoni de Falset. 

 

El Castell de Falset - Museu Comarcal, un viatge des dels orígens fins al present

El nou Castell de Falset - Museu Comarcal oferirà a tots els assistents un viatge cap al passat fins al present del territori. Així, s'ha ambientat cada una de les sales i s'ha construït un relat per tal de centrar el discurs en un únic tema a partir del qual se n'aniran afegint d'altres perquè els visitants puguin participar de cada espai. 

 

D'altra banda, s'han utilitzat tota una sèrie de recursos expositius i una selecció de peces que provenen del Centre d'Estudis Falsetans, que es podran veure nou anys després del tancament de l'antic museu del municipi. Aquests elements ajudaran a ambientar els espais per tal que els assistents puguin viure aquesta experiència amb tots els sentits.

 

Les sales expositives que corresponen a la primera fase del projecte del museu s'inauguraran el pròxim mes de setembre. A més, estaran dedicades a la mort a la prehistòria; al plom i al comerç marítim en temps dels ibers i romans; al naixement de Falset i l'edat mitjana, i als temps de guerra en època moderna.

 

Cal posar en relleu que, amb motiu de la inauguració d'aquest nou espai, es podrà visitar una exposició de caràcter temporal. La mostra farà un repàs de la història del Museu, des de la seva creació i orígens, amb personatges emblemàtics com Salvador Estrem i Fa, fins a l'obertura del nou Castell de Falset - Museu Comarcal. 

 

El vi serà protagonista a les festes que es celebraran a Poboleda i la Vilella Baixa. | PrioratDiari.cat

 

Poboleda celebra la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga

Poboleda celebra de manera especial la Festa del Vi i la Verema a l'Antiga en una trobada que uneix tradició, cultura, agricultura i gastronomia, i que enguany celebra el vintè aniversari, des que es va inaugurar l'any 1998. Nascuda amb la voluntat de ser una festa popular, la cita s'ha convertit en un referent i una data assenyalada a la comarca del Priorat. 

 

L'anada a veremar a l'antiga amb els carros i les mules, la Piada i el tast de vins són els principals actes de la festa, que pretenen ser un homenatge a la tradició vinícola de la comarca. Per altre costat, amb motiu de la celebració del vintè aniversari s'han incorporat diverses novetats al llarg de la jornada, però sense perdre l'essència de la festa.