GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Ulldemolins, de gala per celebrar la Jornada Gastronòmica de la Truita amb Suc

Aquest diumenge, 10 de març, s'ha celebrat la 38a edició de la festa

 

Com cada segon diumenge de març, la localitat d'Ulldemolins, al Priorat, viu un dia gran. Aquest diumenge, 10 de març, s'ha celebrat una nova edició —i ja en van 38— de la Jornada Gastronòmica de la Truita amb Suc. Centenars de persones han passejat pels carrers de la vila i han pogut veure i degustar aquest plat típic de la gastronomia local. Convertida en fira des de fa dos anys, la jornada ha estat novament un èxit amb la implicació dels veïns d'Ulldemolins, que ha permès que es pugui tastar la truita amb suc, però també altres plats típics.

 

Han estat centenars les persones que s'han passejat pels carrers d'Ulldemolins aquest diumenge, 10 de març. | Àngel Ullate

 

La truita amb suc, però també altres menjars, protagonistes del dia Ulldemolins

Tradicional de la Quaresma, la truita amb suc és un plat típic del Priorat, i en particular d'Ulldemolins, que va decidir fer-ne un referent gastronòmic l'any 1982, creant la primera edició de la festa que avui s'ha celebrat per trenta-vuitè cop. Ous, espinacs, fesols, bacallà, pebre vermell, farina, fesols, i un bon sofregit a base d'all, oli i julivert, són la base d'un plat que, com tots els que tenen tradició al darrere, tenen una versió a cada casa.

 

Altres productes 'quilòmetre zero', com maridatges de fesols de Santa Pau, l'esmorzar tradicional o el tast de truita han estat algunes de les activitats que han nodrit un matí de temps excel·lent a Ulldemolins. La jornada d'aquest 2019, doncs, ha estat un nou èxit: la vila s'ha vestit de gala i els carrers s'han omplert de veïns i visitants per formar part d'una consolidada tradició culinària.

 

Cada segon diumenge de març, Ulldemolins celebra aquesta jornada gastronòmica. | Àngel Ullate

 

La Jornada Gastronòmica de la Truita amb Suc d'Ulldemolins ha deixat racions d'aquest plat per a tothom. | Àngel Ullate

 

Algunes de les mostres la Truita amb Suc d'Ulldemolins. | Àngel Ullate

 

GALERIA DE FOTOS: Les imatges de la Jornada Gastronòmica de la Truita amb Suc d'Ulldemolins, per Àngel Ullate

 

També et pot interessar