Millora en el subministrament d’aigua a Falset

S’instal·larà una nova conducció d’aigua a Falset per augmentar el seu cabal en determinades zones del municipi

Durant aquest mes d’agost, es duen a terme les obres de la nova canalització en el pou de Sant Gregori, a Falset, per tal de millorar notablement l’abastiment d’aigua de la població.

Aquesta millora permetrà augmentar el cabal d’aigua que arriba a la xarxa de distribució, millorant alhora els problemes de pressió que diversos domicilis del municipi pateixen. Les zones afectades es troben a la part est i a la sud de la localitat.

Està previst que les obres durin tot el mes d’agost

El pressupost de l’obra ascendeix a 63.639 euros i estan subvencionats, en part, pel Pla d’Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona i van començar la setmana passada, amb previsió que es prolonguin al llarg de tot aquest mes d’agost.

La millora consisteix en instal·lar un parell de conductes soterrats, de major diàmetre que el del conducte actual, entre el pou de Sant Gregori i la xarxa de distribució. Aquests nous tubs funcionaran en paral·lel, doblant d’aquesta manera el cabal de l’aigua que arriba al municipi.

Façana de l’Ajuntament de Falset
Façana de l’Ajuntament de Falset | delCamp.cat

Se solucionaran els problemes de pressió de l’aigua

El regidor de Serveis, Josep Rull, explica que «Els veïns de determinades zones del poble, com ara a la urbanització del Tancat o els pisos de la Font Vella, sobretot els superiors, tenien problemes de falta de pressió quan hi havia molta demanda, i això és el que ara deixarem enrere, amb la millora de la qualitat del servei i, per tant, de la qualitat de vida dels falsetans»

Cal destacar que durant el període d’obres podrien haver-hi talls puntuals del subministrament d’aigua, però s’avisaria als veïns amb antelació. Com per exemple, el tall inesperat del subministrament a principi d’aquesta setmana a causa d’una incidència en les obres que ja està resolta i no s’hauria de tornar a produir.

S’ha de mantenir el consum responsable d’aigua

El regidor de Serveis també recorda que, malgrat l’entrada recent en servei de dos nous pous al municipi, «cal que els falsetans no abaixem la guàrdia pel que fa al consum responsable, tenint en compte que els nivells d’aigua continuen sent alarmantment baixos».

L’ajuntament també insisteix a tots els habitants que segueixin els consells bàsics d’estalvi de recursos que tan bon resultat van donar l’estiu passat. A Falset, el consum d’aigua es va reduir un 19% el juliol i un 24% l’agost en relació a l’any anterior.

«Són reduccions de consum molt importants i, per tant, cal agrair als falsetans la implicació i la responsabilitat que han demostrat i que els animem a seguir en aquesta línia».


Comentaris