Paisatge del Priorat nevat pel temporal Filomena

La Morera de Montsant demana «màxima urgència» per tenir generadors elèctrics després de 20 hores sense llum

L'alcaldessa recorda que tenen molts ancians i que tindran problemes d'abastament d'aigua si l'avaria s'allarga molt més

Situació «molt complicada» la que viu aquest diumenge La Morera de Montsant on des d'ahir a les sis de la tarda es van quedar sense electricitat per la neu. Fa més de 20 hores que estan sense el servei i pràcticament no tenen telefonia mòbil. La seva alcaldessa, Fina Palomar, reclama «màxima urgència» per rebre els generadors d'Endesa. Recorda que al municipi, que també inclou la pedania d'Scala Dei, hi ha molta gent gran i cases que no tenen llar de foc per escalfar-se. La neu  continua caient amb força —ja tenen un gruix de 45 cm— i es temen un problema de subministrament d'aigua al municipi si la situació s'allarga moltes hores més perquè la bombegen des d'Scala Dei. Fins ara estan tirant de l'aigua acumulada al dipòsit.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Molta preocupació a La Morera de Montsant, una de les zones del Priorat  on estan patint més les conseqüències del temporal Filomena amb forma de neu. Des d'ahir dissabte que neva amb molta força i ja acumulen gruixos de 45 centímetres. Com a altres punts de la comarca, s'han quedat sense electricitat arran de les diferents incidències a la xarxa. En el seu cas, el servei va caure a les sis de la tarda i des de llavors que encara no tenen electricitat.

La seva alcaldessa, Fina Palomar, explica que la situació és «nefasta» a tots els nivells de serveis bàsics. En aquest poble de 183 habitants, on s'inclou la pedania Scala Dei separada per 5 km, hi viuen moltes persones grans i les famílies que no tenen llar de foc tenen greus problemes per escalfar-se. És per això que demana a Endesa  «màxima urgència» per fer arribar els generadors que els han de permetre restablir el servei. I afirma que no els han donat cap termini.

D'altra banda, també tenen problemes de comunicació. A tall d'exemple, explica que han hagut de muntar el centre d'operacions a casa de l'alcaldessa perquè a l'Ajuntament no tenen cobertura. Detalla que a La Morera només n'hi ha a alguns punts del poble i a Scala Dei, no tenen senyal i estan incomunicats. Diu que s'estan treballant amb les operadores  però admet que és una situació complexa de resoldre sobre el terreny pels problemes de mobilitat que hi ha per la neu.

El servei d'abastament d'aigua també els preocupa. Explica que La Morera s'abasteix bombejant aigua des d'Scala Dei, però sense electricitat no es pot fer funcionar. De manera que des d'ahir a la tarda utilitzen l'aigua acumulada que tenen al dipòsit. «Si el tall dura moltes hores, també tindrem problemes amb l'aigua», preveu.