La DO Montsant comença una verema marcada per l'augment de la producció

La maduració del raïm ha estat la correcta, de manera que les vinyes han arribat a la collita amb una qualitat excel·lent
La DO Montsant dona el tret de sortida a la verema 2018 | CEDIDA

 

La Denominació d'Origen Montsant ha iniciat la verema 2018 amb deu dies de retard respecte a la campanya de l'any passat, que va ser excepcionalment avançada. Les previsions que s'han dut a terme per aquesta campanya són positives pel que fa al factor de la producció, ja que s'ha estimat un augment respecte al 2017 que situarà aquesta verema en nivells pròxims a la mitjana de la DO Montsant, que es troba entre els 7,5 i els 8 milions de quilos. 

 

Les vinyes de la DO Montsant tenen una qualitat excel·lent

Un dels motius principals que expliquen aquest increment de la producció és el fort augment de les pluges que hi ha hagut, amb xifres que arriben fins a un 45% més en pobles com Falset. Per altre costat, la pressió de les malalties fúngiques no ha suposat una baixada en el rendiment. A més, la maduració d'enguany del raïm ha estat la correcta, per tant, les vinyes han arribat a la collita amb una molt bona qualitat. 

 

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, confia que «aquesta sigui una bona campanya, tal com indiquen els factors tècnics». Tanmateix, després de la prova pilot que es va dur a terme l'any passat, aquest serà el primer any que es farà un protocol de verema, en el qual es garantirà la traçabilitat i la qualitat final del producte. El protocol comença amb un control del registre vitivinícola, i s'ha dissenyat per tal de continuar aportant als professionals del món del vi i als consumidors unes garanties de qualitat. 

 

La verema s'allargarà uns dos mesos

La campanya de la verema 2018 ha començat amb la collita de varietats blanques de la zona del sud de la DO Montsant. Cal destacar que tradicionalment aquesta és la part on s'inicia abans la verema. Les diferències que hi ha entre els diferents territoris que conformen la DO Montsant fan que la verema s'allargui fins a un total de dos mesos, amb marges de temps importants entre els cellers que hi ha al sud, com els del Masroig o Darmós, i els del nord, situats a Cornudella o Ulldemolins. El millor moment de la verema a la DO Montsant serà a mitjans del mes de setembre, just quan tots els cellers de la DO es troben veremant.