Reoberta la T-3225, a Siurana, tallada aquest matí per esllavissades

Els esfondraments s’han produït al voltant de les vuit entre els quilòmetres 4 i 5 de la via
Imatge de l'esllavissada a la T-3225, a Siurana | Ajuntament de Cornudella de Montsant

Actualització 10.00 h

Reoberta totalment la T-3225. Els equips de carreteres de la Diputació han treballat de manera intensa per tal de restablir la circulació.

Actualització 8.45 h

Reobert un carril a la T-3225. Segons apunta l'Ajuntament de Cornudella, l'esllavissada s'ha produït de matinada, a uns 3,8 quilòmetres del municipi. L'avís, precisament, l'ha donat el conductor del camió de la brossa, que no podia accedir al nucli.

  

Tècnics de la Diputació de Tarragona han acudit al lloc dels fets, reobrint un carril de la carretera. L’alcalde ha explicat que, aprofitant que ja hi ha maquinària a la zona, durant el matí analitzaran amb el cap de carreteres i amb un geòleg si hi ha altres zones que corren perill de despreniment.

La via ha quedat tallada per diverses pedres —alguna de la mida d’un cotxe—, terra i vegetació, que s’estan retirant. L’esllavissada és conseqüència dels aiguats de la setmana passada, que van caure amb molta intensitat a la zona, especialment al nucli de Siurana.

La zona del Toll de la Palla, la més afectada 

Segons l’alcalde, les principals afectacions que tenen al municipi són en camins com el que porta l’aigua al poble i que ha quedat molt malmès. «N’estem fent les valoracions i tan aviat com puguem actuarem», ha detallat.

Les zones més afectades s’ubiquen al voltant del Toll de la Palla o el Toll de l’Ou, i a la zona de l’entrada del pantà de Siurana, que es continua omplint i s’apropa ja al 60% de la seva capacitat.

Notícia 8.11 h

Diverses esllavissades tallen la carretera TV-3225, entre Siurana i Cornudella de Montsant, a la comarca del Priorat. Segons apunta el Servei Català de Trànsit, els fets s’han produït entre els quilòmetres 4 i 5 de la via. A hores d’ara, es desconeixen les causes de l’esfondrament, tot i que podria respondre al fort temporal de la setmana passada.

"Gran crescuda del pantà de Siurana després dels forts aiguats" "🔴 AGENDA: Ulldemolins suspèn els actes institucionals de la Diada de Sant Galderic"