Imatge de la granada de mà trobada a Bellmunt del Priorat

Troben una granada de mà en una casa en rehabilitació de Bellmunt del Priorat

Els TEDAX afirmen que l'artefacte, un dels utilitzats a la Guerra Civil, es troba en perfecte estat de funcionament

Una dotació dels TEDAX dels Mossos d'Esquadra ha recollit durant el matí d'avui dilluns, 14 de gener, una granada de mà de tipus universal a Bellmunt del Priorat. Segons ha informat la policia catalana, l'artefacte, dels utilitzats durant la Guerra Civil espanyola, ha estat localitzat pels propietaris d'una casa en rehabilitació al centre històric del poble.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Segons els TEDAX, aquesta granada es troba en perfecte estat de funcionament. Els Mossos d'Esquadra recorden que en cas de trobar qualsevol artefacte explosiu, no es toqui i es truqui al 112. A causa del pas del temps, els sistemes de seguretat que porten incorporats aquests artefactes poden haver deixat de funcionar i això els fa molt inestables.

Localitzen una granada de morter, també a Bellmunt

El passat 4 de gener, una granada de morter de la Guerra Civil espanyola va aparèixer, precisament, al terme municipal de Bellumunt del Priorat. Els nous propietaris de la finca, que estaven netejant el magatzem de la casa, van trobar l'artefacte i, immediatament, van avisar els TEDAX dels Mossos d'Esquadra. Els agents, en aquell cas, també van retirar curosament l'artefacte i el van traslladant a un lloc segur.

La granada de morter trobada amb la càrrega explosiva a Bellmunt del Priorat | Cedida

 

La policia catalana va rebre l'avís a les deu del matí i, un cop examinada la granada, van dictaminar que l'artefacte no suposava un perill greu. Amb això, els TEDAX van decidir no desallotjar el veïnat dels voltants de la nau, situada al centre del poble, a fi d'endur-se l'explosiu. La granada de morter mesurava 8,1 centímetres, tenia tots els elements i al seu interior encara hi mantenia la càrrega.

Els artificiers del TEDAX dels Mossos d'Esquadra van traslladar l'artefacte cap a un lloc segur, per tal de procedir a la seva destrucció en una zona delimitada i especialitzada.