Imatge de la zona després de la detonació

L'última voladura per reobrir la carretera de Cornudella, aquest dijous

La carretera entre el municipi del Priorat i Alforja quedarà tallada al migdia

La carretera de Cornudella de Montsant estarà més a prop de tornar-se a obrir al trànsit aquest dijous. El Servei Territorial de Carreteres a Tarragona ha programat, per les dotze del migdia d'aquest 25 de juliol, una segona voladura, que ha de ser l'última necessària per assegurar l'estabilitat del talús. La primera es va executar el passat 11 de juliol amb una espectacular explosió de la paret de pedra.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La carretera C-242, que uneix Alforja amb Cornudella, està tallada des del 24 de maig a causa d'una esllavissada. Les pluges intenses van provocar que es desprengués una pedra de grans dimensions d'un talús pròxim a la via. Des d'aleshores s'han estat duent a terme diversos treballs per tornar a deixar operativa la carretera, però també per garantir que no pugui tornar a passar una situació similar.

frame voladura cornudella
Imatge de la primera voladura controlada | Jordi Olària Gras

 

Com que la paret de pedra era inestable, es va decidir fer-la esclatar. La primera voladura no va produir els resultats necessaris per deixar-ho llest, i és per això que se n'ha programat una altra per aquest dijous. Una vegada es produeixi aquesta segona voladura de la part de talús que queda, podran començar les tasques per rehabilitar el trànsit a la carretera entre Cornudella i Alforja.

Per permetre el trànsit de vehicles, es va habilitar un vial alternatiu, paral·lel a la carretera. Aquest vial quedarà tallat mentre es prepari i s'execut i la voladura. Acte seguit es netejarà per obrir el trànsit de nou. Serà la via que s'utilitzarà fins que la carretera C-242 torni a estar totalment operativa.