GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Reus podria acollir entre 30 i 50 refugiats

Ho ha anunciat Reus Refugi aquest dilluns | Se'n desconeixen les dates
Construïm República ha organitzat un acte de la mà de Reus Refugi | Jordi Olària

 

Reus podria acollir, en un futur pròxim, entre 30 i 50 refugiats. Així s'ha anunciat tot just començar l'acte de Contruïm República sota el títol 'Parlem de persones refugiades'. Es tracta de dades que, segons fonts municipals, encara no estan adjudicades ni se sap quan s'han de concretar, però que a través d'una de les ONG que treballa en col·laboració amb el govern espanyol i que és qui té potestat per gestionar aquestessituacions, podrien fer-se realitat. Aquest anunci ha suposat l'arrancada d'un seguit d'exposicions sobre la situació de les persones que busquen refugi a Europa fugint de la guerra i la misèria que pateixen als seus països.

«L'objectiu és que Reus sigui ciutat d'acollida»

La plataforma Construïm República, que organitza principalment xerrades sobre diversos àmbits temàtics, ha abordat, aquest dilluns, la situació de les persones refugiades. S'ha fet per tal de seguir conscienciant la població d'aquest drama, i per «assolir el que per nosaltres és el gran objectiu, que és que Reus es converteixi en una ciutat d'acollida», afirma Eduard López, membre de Reus Refugi. Per fer-ho, s'ha convidat a parlar alguns representants polítics, però també persones que viuen a Reus després d'haver fugit del seu país natal.

L'acte de Construïm República s'ha celebrat a la plaça de la Patacada | Jordi Olària

 

El testimoni d'una refugiada

Nour Salameh va compartir la seva experiència i les seves reflexions personals. Amb origen a Síria, va explicar que primer s'havia ofès quan havia vist al cartell de l'acte que se la presentava com una refugiada, quan ella es qualifica d'autoexiliada. Va reflexionar que aquest rebuig al terme el produeixen els estereotips que ella mateixa intenta trencar, i que etiqueten les persones que busquen refugi de pobres i les victimitzen.

 

Nour Salameh ha compartit les seves reflexions | Jordi Olària

 

Reus Refugi i Construïm República

La relació entre Reus Refugi i Construïm República podria semblar, a priori, escassa, ja que són plataformes, totes dues informals, que persegueixen objectius diferents. Algun dels ponents, però, explica que «en la construcció de qualsevol procés polític intervenent molttíssims factors socials, en aquest cas, el de la migració, no només el del refugi i, per tant, se n'ha de parlar i se n'ha de parlar moltíssim», com Ruben Wagensberg, diputat d'ERC i un dels impulsors de la campanya Volem Acollir.