Acord entre el Centre de Lectura i l'Ajuntament de Reus per a les obres d'ampliació

L'Ajuntament de Reus subvencionarà el projecte amb un import de 150.000 euros i les obres podrien començar d'aquí un parell de mesos
Firma del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Reus i el Centre de Lectura per ampliar la seva seu | Cedida

Aquest dimarts, 9 d'abril, s'ha formalitzat la firma del conveni de col·laboració entre el consistori i el Centre de Lectura per ampliar la seva seu. A la firma hi han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el president del Centre de Lectura, Jaume Massó. L'acord contempla l'aportació d'una subvenció directa per part de l'Ajuntament de 150.000 euros. 

Ampliar el Centre de Lectura era una voluntat existent

El Centre de Lectura fa anys que té previst fer unes obres d'ampliació. El president del Centre de Lectura, Jaume Massó, afirma que «l'ampliació és molt necessària perquè l'entitat té molta activitat i moltes escoles, per tant, val la pena poder tenir una major capacitat per poder fer tots aquests cursos».

L'any 2011, es va arribar a col·locar la primera pedra de la nova construcció per ampliar el centre però, finalment, el projecte va quedar totalment descartat perquè ni l'Ajuntament ni el mateix centre podia assumir els costos del projecte. Segons apunta l'alcalde de Reus «el projecte originari suposava una càrrega excessiva per les dues entitats» però, actualment, «el consistori es troba en una situació econòmica que permet desenvolupar acords com aquest».

L'alcalde ha destacat que el conveni «inverteix en promoció de ciutat» i apunta que aquesta subvenció pretén reafirmar el suport que l'Ajuntament dóna a l'entitat per tal que pugui seguir realitzant les seves tasques culturals a la ciutat. Amb aquest nou acord es torna a engegar el projecte i es fa efectiva la seva execució.

El projecte consta de diverses fases

L'acord de col·laboració determina que l'Ajuntament de Reus farà una aportació econòmica per tal de tirar endavant el projecte. La subvenció que el consistori atorga a l'entitat és de 150.000 euros que cobriran les despeses de la primera fase del projecte. 

En aquesta primera fase s'inclou la redacció dels projectes bàsics i d'execució; l'elaboració de l'estudi de seguretat i salut, els estudis geotècnics, l'enderrocament de l'immoble número 12 del carrer de la Puríssima Concepció; i la direcció de les obres d'enderroc i coordinació de la seguretat i salut de l'enderrocament. Aquest enderrocament es podria fer efectiu a l'estiu

Massó afirma que la segona fase i les següents no es faran efectives fins que no es disposi del finançament necessari per executar-les. En aquest context, l'acord amb l'Ajuntament de Reus significa un primer pas per començar a executar el projecte i, a partir d'aquí, poder aconseguir el finançament necessari per realitzar les fases següents. Destacar que, de moment, la Diputació de Tarragona també participaria en el projecte amb una subvenció de 250.000 euros.

Immoble número 12 del carrer de la Puríssima Concepció que s'enderrocarà durant la primera fase del projecte | Marta Torrens

 

Nou accés al Teatre Bartrina

Fins al moment, l'arranjament contempla desplaçar els lavabos del teatre a la planta baixa del número 4 del carrer de la Puríssima Concepció. Pel que fa al solar del costat, a les parcel·les 6, 8 i 10, es col·locaria la nova entrada per accedir al Teatre Bartrina. Finalment, a l'immoble número 12 del mateix carrer s'hi col·locarien noves sales on s'hi desenvoluparien diferents activitats culturals. 

Aquesta remodelació s'inclou dins del Pla Especial de Reforma Interior del Nucli Antic de la ciutat de Reus i l'objectiu de l'obra és reviure el carrer de la Puríssima Concepció i donar-li més activitat. 

Eleccions a la presidència del Centre de Lectura

Al mes de maig hi ha eleccions per escollir un nou president pel Centre de Lectura. Massó ja va anunciar que aquest seria el seu últim any al capdavant de la presidència de l'ateneu. D'aquesta manera, Massó ha destacat que la seva voluntat és deixar la presidència amb aquesta primera fase del projecte tancada per tal que, el seu successor tingui més facilitats a l'hora de fer efectiva aquesta ampliació. 

"POLÍTICA: Aquests dos noms tanquen el primer tram de la llista de Junts per Reus" "ATENCIÓ: Comencen a construir el nou accés al Mercat del Camp"