Imatge de l'acte de Les Tres Claus a través del qual queda exposada la imatge de Sant Pere

Els actes de la Festa Major Sant Pere de Reus d'avui diumenge, 28 de juny

L'ofici de Completes se celebrarà avui, vigília del patró, ple de simbolisme i les campanes repicaran amb força reflex d'una festa que resisteix, orgullosa, a l'espera de temps millors

Sant Pere encara la seva recta final i la Prioral de Reus agafa un protagonisme ben accentuat, quasi central, arran de l'excepcionalitat festiva i cultural que es viurà aquest estiu. L'ofici de Completes se celebrarà avui, vigília del patró, ple de simbolisme i les campanes repicaran amb força reflex d'una Festa Major que resisteix, orgullosa, a l'espera de temps millors. La revetlla, 'confinada' a cases, terrasses i balcons, no deixarà de ser més màgica, al ritme d'una ràdio —a la carta— que farà moure peus i malucs fins a la matinada.

  • Podeu consultar tota la programació de la Festa Major de Sant Pere 2020 en aquest enllaç.

Els actes d'avui, 28 de juny, de la Festa Major de Sant Pere de Reus:

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants de Reus al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La Vigília / Les Completes

9.00 hores. des del campanar. Toc de Festa.

12.00 hores. des del campanar. Toc de Festa, que ens anuncia la vigília de la festivitat.

13.00 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del seguici portades a l’escenari amb una orquestra de músics locals i una posada en escena original i despreocupada.

17.00 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

18.00 hores. A les xarxes socials de la Coordinadora de Danses Tradicionals. Parlaments del Ball de Gitanes i el Ball de Pastorets.  

21.00 hores. Des del campanar. Toc General de Festa.

21.10 hores. Al peu del campanar. Encesa de la Teiera, antic costum que ha perdurat fins a l’actualitat en record del foc de les teieres en dies de festa.

21.15 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Solemne Ofici de Completes, des de la Prioral de Sant Pere. Enguany presidit per Mn. Víctor Mosquera Ramos, vicari de la prioral i la Puríssima Sang, i rector de la parròquia de l’Assumpció d’Alcover, amb l’antiga capa pluvial, peça reservada per a aquest acte, confeccionada i regalada a la prioral durant la primera meitat del s. XX per Marià Fortuny Madrazo, fill de l’il·lustre pintor reusenc Marià Fortuny. Obertura de l’arca de l’altar major, on es guarda durant tot l’any el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l’urna són custodiades pel prior, l’alcalde i un dels preveres de l’Arxiprestat, tot i que antigament era guardada pel síndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebració es podran escoltar els goigs i l’himne de Sant Pere, amb l’acompanyament musical de l’orgue de la prioral. Tot seguit, Toc General de Festa. Seguidament, al Canal Reus TV, reemissió de la tornada del seguici, pilar caminant, ballades dels gegants, la Tronada i castell de focs.

22.30 hores. Al campanar. 'Il·luminem la festa major!', espectacle de llum i so.

22.45 hores. A les cases, balcons i terrats. Celebració de la revetlla de festa major al ritme de la música festiva i ballable, per a tots els gustos, que punxaran 33 Revolucions & Percepcions de LANOVA Ràdio de Reus. Una selecció que inclourà algunes de les peticions que es facin al correu santpere2020@lanovaradio.cat. Entra a www.lanovaradio.cat/directe i deixa’t endur!