Imatge de l'acte de Les Tres Claus a trav茅s del qual queda exposada la imatge de Sant Pere

Els actes de la Festa Major Sant Pere de Reus d'avui diumenge, 28 de juny

L'ofici de Completes se celebrar脿 avui, vig铆lia del patr贸, ple de simbolisme i les campanes repicaran amb for莽a reflex d'una festa que resisteix, orgullosa, a l'espera de temps millors

Sant Pere encara la seva recta final i la Prioral de Reus agafa un protagonisme ben accentuat, quasi central, arran de l'excepcionalitat festiva i cultural que es viurà aquest estiu. L'ofici de Completes se celebrarà avui, vigília del patró, ple de simbolisme i les campanes repicaran amb força reflex d'una Festa Major que resisteix, orgullosa, a l'espera de temps millors. La revetlla, 'confinada' a cases, terrasses i balcons, no deixarà de ser més màgica, al ritme d'una ràdio —a la carta— que farà moure peus i malucs fins a la matinada.

  • Podeu consultar tota la programaci贸 de la Festa Major de Sant Pere 2020 en aquest enlla莽.

Els actes d'avui, 28 de juny, de la Festa Major de Sant Pere de Reus:

La Vig铆lia / Les Completes

9.00 hores. des del campanar. Toc de Festa.

12.00 hores. des del campanar. Toc de Festa, que ens anuncia la vigi虂lia de la festivitat.

13.00 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Concert vermut amb la Banda de la Festa Major. Versions de les peces musicals del seguici portades a l鈥檈scenari amb una orquestra de mu虂sics locals i una posada en escena original i despreocupada.

17.00 hores. Des del campanar. Toc de Festa.

18.00 hores. A les xarxes socials de la Coordinadora de Danses Tradicionals. Parlaments del Ball de Gitanes i el Ball de Pastorets.  

21.00 hores. Des del campanar. Toc General de Festa.

21.10 hores. Al peu del campanar. Encesa de la Teiera, antic costum que ha perdurat fins a l鈥檃ctualitat en record del foc de les teieres en dies de festa.

21.15 hores. A Canal Reus TV i a les xarxes socials de Reus Cultura. Solemne Ofici de Completes, des de la Prioral de Sant Pere. Enguany presidit per Mn. Vi虂ctor Mosquera Ramos, vicari de la prioral i la Puri虂ssima Sang, i rector de la parro虁quia de l鈥橝ssumpcio虂 d鈥橝lcover, amb l鈥檃ntiga capa pluvial, pec抬a reservada per a aquest acte, confeccionada i regalada a la prioral durant la primera meitat del s. XX per Maria虁 Fortuny Madrazo, fill de l鈥檌l路lustre pintor reusenc Maria虁 Fortuny. Obertura de l鈥檃rca de l鈥檃ltar major, on es guarda durant tot l鈥檃ny el bust reliquiari de la imatge de Sant Pere, amb tres panys. Les claus que obren l鈥檜rna so虂n custodiades pel prior, l鈥檃lcalde i un dels preveres de l鈥橝rxiprestat, tot i que antigament era guardada pel si虂ndic de la Comunitat de Preveres. Durant la celebracio虂 es podran escoltar els goigs i l鈥檋imne de Sant Pere, amb l鈥檃companyament musical de l鈥檕rgue de la prioral. Tot seguit, Toc General de Festa. Seguidament, al Canal Reus TV, reemissio虂 de la tornada del seguici, pilar caminant, ballades dels gegants, la Tronada i castell de focs.

22.30 hores. Al campanar. 'Il路luminem la festa major!', espectacle de llum i so.

22.45 hores. A les cases, balcons i terrats. Celebracio虂 de la revetlla de festa major al ritme de la mu虂sica festiva i ballable, per a tots els gustos, que punxaran 33 Revolucions & Percepcions de LANOVA Ra虁dio de Reus. Una seleccio虂 que incloura虁 algunes de les peticions que es facin al correu santpere2020@lanovaradio.cat. Entra a www.lanovaradio.cat/directe i deixa鈥檛 endur!