GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Els actes del programa de Sant Pere de Reus d'avui, dissabte 22 de juny

El Ball de Dames i Vells i la Diada Castellera a la Mercadal són els plats forts del programa de Sant Pere d'avui, dissabte 22 de juny
Imatge d'arxiu del Ball de Dames i Vells de Reus | Laia Solanellas
 

Aquests són els actes d'avui, dissabte 22 de juny, que s'emmarquen dins del programa de festes de Sant Pere de Reus 2019. Podeu consultar el programa sencer aquí.

 

Actes de Sant Pere a Reus de dissabte 22 de juny 

De 10.00 hores a 15.00 hores, al JARDÍ DE LA CASA RULL, Sant Pere Solidari 2019, amb AFANOC, Banc de Sang i Teixits, RED*INK Baix Camp Valents de Sant Joan de Déu. Vermut amb ambientació musical, rifa solidària, tallers per a la canalla, activitats, elements del seguici festiu petit, concert, batucada, intervencions d'experts en càncer infantil... La recaptació anirà destinada a la Casa dels Xuclis i als Valents de Sant Joan de Déu. 

De 10.30 hores a 13.00 hores i de 17.00 hores a 20.30 hores, a l'atri de Sant Sebastià, a la PLAÇA DEL CASTELL, l'Ou com Balla

10.30 hores, des de l'AJUNTAMENT, sortida en cercavila dels Nanos petits, la Mulassa petita, els gegants petits i l'Àliga petita. A les 13.00 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, darreres ballades. 

11.00 hores, des de CAL MASSÓ, Cercavila del Ball de Vells de Valls i el Ball de Dames i Vells de Reus, amb motiu dels 10 anys de la recuperació del Ball de Dames i Vells de Reus. 

11.30 hores, a la PLAÇA DE LA PATACADA, representació del ball parlat del Ball de Vells de Valls. 

12.00 hores, des del CAMPANAR DE LA PRIORAL, Toc de Festa, que anuncia la vigília de la festivitat de Corpus. 

 

Les campanes del campanar anunciaran la vigília de Corpus  | Campaners de Reus

 

12.00 hores, al MUSEU DE REUS (espai plaça de la Llibertat), visita guiada a la col·lecció d'obres d'artistes locals. Cal reservar entrades trucant al telèfon 977 010 660, màxim dues entrades per persona. 

De 12.00 hores a 16.00 hores, a la PLAÇA DE DAVID CONSTANTÍ, vermut electrònic amb Octavi Lobo i Nauzet Joany, creadors del Vermouth Electrònic®, que durant aquests 11 anys s'ha consolidat com una de les festes diürnes més importants de la província. Ho organitza Blondie Bar. 

12.00 hores, a la PLAÇA DELS ARGENTERS i CARRER DEL VIDRE, representació del ball parlat de Dames i Vells de Reus. 

12.30 hores, al CENTRE D'ART CAL MASSÓ, Vermut satíric amb els balls de Vells de Valls i de Dames i Vells de Reus i cançó improvisada amb els Glosadors del Camp. Amb la col·laboració de Vermuts Miró.

17.30 hores, des de la PLAÇA DEL CASTELL, Sketching tour, visita guiada per descobrir els punts més emblemàtics de la ciutat i plasmar, en esbossos artístics, els més bells detalls arquitectònics. Activitat per a totes les edats. Cal que els participants portin bloc de dibuix, llapis, retoladors... El preu és de 15 euros i 6,5 euros els nens de 7 a 14 anys. S'ha de fer una reserva prèvia a info@latevaruta.com o trucant al 638 027 366. Ho organitza La teva ruta.

18.00 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Sant Pere, amb els Castellers de la Vila de Gràcia, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus.

 

Imatge d'arxiu de la Diada Castellera de Sant Pere de l'any 2017 | Antonio Bistouras
 

18.00 hores, des de CAL MASSÓ, cercavila amb els balls de Malcasats de Vilafranca i de Vilanova i la Geltrú i el Ball de Dames i Vells de Reus. 

18.30 hores, des de la CASA RULL i pels carrers del nucli antic, cercavila del Canó de les Festes. Pólvora, música i sàtira per convidar a la festa. 

18.30 hores, a la PLAÇA DELS ARGENTERS i CARRER DEL VIDRE, ball parlat de Malcasats de Vilafranca del Penedès. 

19.00 hores, des del CARRER SANT JOAN i pel centre de la ciutat, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Recorregut: carrer de Sant Joan i tomb de ravals fins a la plaça de Prim, on tindrà lloc l'exhibició de lluïment. 

19.00 hores, a la PLAÇA DE SANT MIQUEL, representació del Ball parlat de Malcasats de Vilanova i la Geltrú. 

19.30 hores, al CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, representació del Ball parlat de Dames i Vells de Reus.

 

Imatge d'arxiu del Ball de Dames i Vells de Reus | Laia Solanellas
 

 

20.00 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, ballades de la Mulassa i dels gegants amb l'acompanyament musical de gralla, metall i percussió. 

20.00 hores, al JARDÍ DE LA CASA RULL, representació dels balls parlats de Malcasats de Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Dames i Vells de Reus. 

20.30 hores, des del CAMPANARET, cercavila dels Bous de Foc, amb la participació dels Bous i la Vedella de Foc, que passarà pel carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer Monterols i plaça del Mercadal. 

21.00 hores, al PARC DE LA FESTA, Barraques de Festa Major. 

21.00 hores, a la PLAÇA DEL MERCADAL, actuació dels Bous de Foc, un acte de bèsties festives amb pirotècnia que permeten, en les seves evolucions a la plaça, el joc, ruixant d'espurnes el públic que les envolta. Per finalitzar l'acte, encesa conjunta amb la col·laboració del públic amb bengales infantils que es repartiran abans de l'encesa. 

Imatge d'arxiu de la cercavila dels Bous de Foc a Reus | Antonio