NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!
CN Reus Ploms

El Club de Natació Reus Ploms organitza un casal d'estiu per a infants i joves amb autisme

El casal està destinat a infants de 6 a 14 anys i es realitzarà del 8 de juliol al 2 d'agost de 9.00 hores a 13.00 hores, les inscripcions van per setmanes
El CN Reus Ploms organitza un casal d'estiu per a infants i joves amb autisme | Miguel Cabrerizo
 

Al llarg d'aquest estiu, el Club de Natació Reus Ploms organitza, per primer cop, el casal d'estiu per a infants i joves amb trastorns de l'espectre autista lleus o moderats i altres trastorns del desenvolupament. És una iniciativa que aquest any celebra la seva tercera edició i que compta amb el suport de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus. L'Associació Aspercamp va organitzar amb èxit les dues primeres edicions anteriors.

Es tracta d'un casal esportiu adaptat que s'adreça a infants i joves d'entre 6 i 14 anys amb autisme i altres trastorns del desenvolupament i als seus germans o altres persones properes d'aquesta edat. El cost del casal és de 40 euros per setmana, començarà el pròxim 8 de juliol i s'allargarà fins al 2 d'agost. En concret, les activitats es realitzaran de dilluns a divendres, de les 9.00 hores a les 13.00 hores a les instal·lacions del club, amb entrada i sortida per l'accés de la porta de les pistes de pàdel i tenis, situades al número 1 de l'avinguda Marià Fortuny. 

Una alternativa esportiva i estiuenca als infants amb trastorns de desenvolupament

Sota el lema «A l'estiu... Supera't!!!» els infants podran gaudir de diverses activitats esportives com atletisme, bàsquet, boulder, croquet, futbol, handbol, jocs d'aigua, jocs de cooperació, jocs de taula, jocs populars, treballs manuals, netball, salvament i socorristes, tallers, tenis, voleibol, waterpolo i zumba. Els dos objectius principals d'aquest casal són oferir una activitat, en la qual els infants i joves amb autisme puguin gaudir de la pràctica esportiva com a mitjà per millorar les seves capacitats i habilitats socials, comunicatives i de joc, sempre respectant el seu ritme i les seves necessitats, a més de promoure la inclusió esportiva. 

Aquest casal pretén potenciar entre els participants l'activitat física des d'un punt de vista lúdic, la millora de l'autoconcepte i autoestima, els hàbits d'autonomia i de coneixement del seu cos, les eines perquè es relacionin entre ells i amb els monitors a través de l'esport i la higiene personal. La inscripció és per setmanes i s'ha de fer de manera presencial a la recepció del Pavelló Joan Sirolla. Per a més informació podeu trucar al telèfon 977 75 75 20 o escriure un correu electrònic a desportiva@reusploms.cat.

Més opcions de casals d'estiu adaptats

D'altra banda, l'AMPA CEEP Alba gestiona l'organització del Casal d'Estiu Adaptat que es fa de l'1 al 26 de juliol des de les 9.00 hores a les 13.00 hores a l'Escola General Prim. Enguany, hi poden participar fins a 40 infants i joves entre 3 i 21 anys, escolaritzats en centres o unitats d'educació especial de Reus i infants de necessitat educatives especials residents a Reus i els seus germans. Es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia, sortides i activitat aquàtica. 

A més d'aquests dos casals, Reus també compta amb 25 infants amb necessitats especials que participen dels casals d'estiu generalistes, organitzats per la Regidoria d'Ensenyament, i que disposen d'un monitor de suport. 


Comentaris