Reus organitza activitats d'estiu per a infants amb necessitats especials

Es realitzaran diverses propostes lúdiques, com ara tallers de treballs manuals i teràpia amb gossos
Reus ofereix activitats d'estiu a infants amb necessitats especials | CEDIDA

 

Un any més, la Regidoria de Benestar Social organitza diverses activitats d’estiu per als infants amb necessitats especials o per a famílies amb vulnerabilitat social. Tots aquests actes giren al voltant del Casal d’Estiu Adaptat, el Casal Adaptat Gaudí i el programa «Conviu l’estiu». A més, també s’han reservat places als casals generalistes pels infants que viuen aquestes situacions.

Durant el mes de juliol s’ofereixen un total de 280 places als casals generalistes, mentre que al mes d’agost n’hi haurà 125 disponibles. El passat 10 de juliol les regidores de Benestar Social, Montserrat Vilella, i d'Ensenyament, Maria Dolors Sardà, van visitar les activitats de musicoteràpia, els tallers de treballs manuals i la teràpia amb gossos del Casal d'Estiu Adaptat.

El Casal d’Estiu Adaptat

L’AMPA CEEP Alba s’encarrega d’organitzar el Casal d’Estiu Adaptat, que té lloc del 2 al 27 de juliol, de les 9.00 a les 13.00 hores, a l’Escola General Prim. Es compta amb un total de 40 nens escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i amb infants de necessitats educatives especials que viuen a Reus. Es fan activitats com la hipoteràpia, la teràpia de gossos, els tallers de creativitat, la musicoteràpia i la hidroteràpia.

Casal Adaptat Gaudí

D’altra banda, l’Associació Aspercamp juntament amb el Casal Adaptat Gaudí organitza, un any més, activitats dirigides a infants amb Asperger, TEA i altres trastorns de desenvolupament. S’hi ofereixen un total de vint places cada setmana, del 2 al 27 de juliol, de les 9.00 a les 13.00 hores, a l’Escola Rubió i Ors.

Les activitats que es proposen són preesportives, d’expressió musical i corporal, de relaxació, de psicomotricitat i jocs d’aigua. D’aquesta manera es fomenten les habilitats comunicatives i socials dels infants. Cal destacar que, a banda d’aquests dos casals, hi ha un total de 25 infants amb necessitats especials que tenen un monitor de suport i que participen en els casals d’estiu generalistes.

Programa «Conviu l’estiu»

Aquest programa té lloc del 3 de juliol al 17 d’agost, de dilluns a divendres, de les 9.00 a les 13.00 hores. Durant el mes de juliol s’ofereixen un total de 150 places setmanals, mentre que a l’agost les places es redueixen a 70. Totes aquestes activitats van dirigides a infants del municipi de Reus que tinguin entre tres i dotze anys. 

Els actes que es proposen són activitats aquàtiques, de circ i hípiques, que giren al voltant de la música amb motiu de ‘Reus Ciutat de la Música 2018’. Els infants amb famílies en situació de vulnerabilitat social tenen prioritat d’accés a aquestes activitats socioeducatives, que tindran lloc al llarg de l’estiu a l’escola Mowgli, l’Escola Rosa Sensat i el Centre Cívic Migjorn. Cal remarcar que un total de 80 infants reben ajudes econòmiques per poder pagar el casal d’estiu.

"Aquest cap de setmana tanca un FAR 2018 protagonitzat per la música" "El Festival Reus Blues&Jazz encara el seu segon cap de setmana"