La il·lusió torna a formar cues per escollir dècim per a la Loteria de Nadal a La Pastoreta de Reus

L'administració de La Pastoreta és una de les més mítiques de la ciutat i que més premis ha repartit | Esperen arribar a bones xifres de venda aquest any
L'administració de loteria La Pastoreta és la més coneguda de Reus | Laia Solanellas
 

El Nadal és una de les èpoques de l'any més farcides de tradicions, com el Tió, els torrons, els Reis d'Orient, l'arbre, el pessebre, les trobades familiars..., però si parlem de tradicions nadalenques, no ens podem oblidar de la que reparteix sort i il·lusió: la loteria. L'administració de loteria de La Pastoreta és la més coneguda de la ciutat i, després de més de 30 anys, segueix repartint il·lusió des de la plaça de Reus amb el mateix nom.

La Pastoreta fa anys que reparteix sort

Com cada any, a principis de desembre es comencen a formar llargues cues davant d'aquest establiment amb persones de totes les edats que esperen tenir sort durant el sorteig de la Loteria de Nadal, el qual se celebra el dia 22 de desembre. La popularitat de La Pastoreta no li ha arribat sola, i és que durant anys ha repartit generosos premis. El més recent, va ser l'any 2011 quan va caure el cinquè premi de la Loteria de Nadal, dotat amb 1,8 milions d'euros

Uns anys abans, el 2009, va repartir 35,5 milions amb el quart premi del mateix sorteig, el qual va caure entre Reus i les Borges del Camp, i l'any 2008, també va portar la felicitat a moltes cases amb una pluja de 23 milions d'euros, aquest cop gràcies al segon premi del sorteig del Nen. A banda d'aquests premis, els quals solen ser els més mediàtics, l'administració de La Pastoreta també ha portat sort en nomborses ocasions en altres sortejos, acumulant ja un milió i mig d'euros repartits entre els seus compradors.

Imatge d'uns clients comprant dècims de la Loteria de Nadal a l'administració de La Pastoreta | Laia Solanellas

Els números més demanats per la Loteria de Nadal 2019

Des de l'administració, el propietari Òscar Bausà assegura que la major part de la gent que va a comprar una butlleta no és supersticiosa. Afirma que normalment no es fixen amb les xifres que compren i agafen la primera que els toca, però que sempre hi ha qui no vol temptar a la sort i demana nombres concrets. «Els números més demanats són els que acaben amb les dues últimes xifres de l'any en què estem» afirma Bausà, és a dir, aquest any els números més venuts seran els que acabin en 19 i, de fet, Bausà matisa que aquest any ja s'han esgotat totes les butlletes que tenien que acabaven amb el número 19. A banda del número de l'any, la resta de butlletes més sol·licitades són les que acaben en 7 i en 5.

Bausà afegeix que la majoria de les persones que compren la loteria de Nadal no ho fan durant la resta de l'any, el que posa de manifest el caràcter especial d'aquests sortejos. Així doncs, mentre que durant l'any les persones grans són les que acostumen a comprar les butlletes, per Nadal tota mena de gent s'acosta a l'administració de La Pastoreta per comprar un dècim. «Els dilluns són els dies que més cua es forma», assegura Bausà. A més, també cal recordar que durant la crisi econòmica, la venda de loteria va descendir però durant els últims anys ha remuntat. Aquest any, esperen arribar a unes «xifres boniques», diu Bausà. 

Un dels números més demanats són els que acaben en 7 | Laia Solanellas

La Pastoreta es modernitza

D'altra banda, Òscar Bausà destaca que des de l'administració s'està potenciant la venda en línia de les butlletes de loteria i, des de la seva pàgina web, també es poden comprar els dècims que es desitgen i, fins i tot, es pot escollir el número que més il·lusió faci. A més, també disposen d'una aplicació per a mòbils des d'on també es poden adquirir els dècims. Així doncs, només queda escollir número, comprar i esperar que la sort faci la resta.

Administració de loteria La Pastoreta de Reus.   | Laia Solanellas

"👮AQUESTA NIT: Nous robatoris en botigues de Reus" "🔥 ARA MATEIX: Cremen imatges de la Constitució i una bandera d'Espanya a Reus"