L'Agència Catalana de l'Habitatge repara els llums trencats per incivisme del barri Mas Pellicer de Reus

Més d'una cinquantena estaven inutilitzats des de fa mesos | Aquesta era una reivindicació de l’Associació de Veïns Primer de Maig
S'arreglaran prop d'una cinquantena de llums malmesos | Adrià Morte

 

El barri de Mas Pellicer de Reus arrossega des de fa mesos un problema de manca d’il·luminació. A causa de l’incivisme que viu el barri fins a una cinquantena de punts de llum estan trencats i, per tant, quan arriba la nit moltes zones del barri estan a les fosques. Després de mesos de reclamacions, el president de l’associació de veïns Primer de Maig, Eduardo Navas, ha indicat que aquesta setmana l’Agència Catalana de l’Habitatge a Tarragona començarà a reparar els llums trencats.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Tal com explica el president veïnal, durant aquests darrers dies s’han fet tasques de reparació i posada a punt de l’enllumenat públic i Habitatge arreglarà aquells punts de llum malmesos per l’incivisme, tot i excedir-se de les seves competències al ser propietat de les comunitats de veïns. Amb aquesta mesura, Navas recorda que «a partir d’ara, depèn de tots i cadascun dels habitants del barri que els llums es conservin en bon estat». A més, assenyala que «la foscor empara a delinqüents i malfactors que atempten contra la tranquil·litat i la convivència».

D’aquesta manera, posa en relleu que «tots els veïns del barri mereixen poder sortir al carrer amb tranquil·litat, sigui l’hora que sigui». Per una altra banda, Navas ha recordat que tot i la reparació actual, que significa una inversió d’uns 10.000 euros, encara hi ha sobre la taula l’estudi per canviar el model d’il·luminació de la zona

Imatge d'un dels llums de Mas Pellicer trencat a causa de l'incivisme | Adrià Morte

S'estudiarà la viabilitat d'instal·lar fanals al barri

Des del teixit veïnal, inclosa la Federació d’Associació de Veïns, s’aposta perquè s’instal·lin fanals d’alçada a les places en lloc de seguir renovant els llums dels porxos trencats. De fet, en la reunió celebrada el passat mes de juliol l’Ajuntament de Reus va entomar el compromís de fer un estudi pressupostari sobre la viabilitat d’aquest canvi. El consistori va justificar no haver fet l’estudi per la manca d’un pressupost aprovat durant el darrer tram del mandat passat. Ara, però, amb el nou pressupost sobre la taula, s’hauria de poder dur a terme. Segons fonts municipals, actualment Brigades està treballant en la realització de l’estudi de la il·luminació de Mas Pellicer.

La reclamació veïnal consisteix a instal·lar fanals de quatre braços a les places que conformen els edificis. D’aquesta manera, els fanals servirien per il·luminar les zones de sota els porxos ja que cada edifici dona fins a tres places diferents. 

Imatge del cablejat que penja en alguns punts dels porxos del barri Mas Pellicer | Adrià Morte

Cablejat perillós als porxos

Per una altra banda, Eduardo Navas també ha indicat que s’han posat en contacte en nombroses ocasions amb la companyia telefònica que opera al barri, sense obtenir resposta, perquè condicioni el cablejat que hi ha penjat als porxos del barri. Assegura que si se segueix així algun dia podria succeir «alguna desgràcia».

"🌳Comença la reforma de la Boca de la Mina" "🎨 El Museu de Reus cedeix tres obres al Museu Thyssen de Màlaga"