La pancarta s'ha traslladat a la seu de Junts per Catalunya, a tocar de l'Ajuntament

Nou passa endavant cap a l'administració electrònica de Reus

Una nova campanya municipal interpel·la directament la ciutadania

La comunicació entre administració i ciutadania s'encamina cap a l'entorn digital per deixar enrere el paper. Amb aquest objectiu, l'Ajuntament de Reus enviarà, a partir d'aquest dijous, 27 de febrer i fins al 20 de març, més de 80.000 missatges als veïns, empreses i entitats que té registrades perquè actualitzin les seves dades de contacte. Aquesta campanya es durà a terme tant a través del correu electrònic com de la missatgeria mòbil.

El consistori reusenc compta amb un sistema de comunicació electrònica al qual es pot registrar qualsevol persona, entitat o empresa que tingui un certificat digital. Aquesta base de dades és la que ara es vol actualitzar i impulsar. Per fer-ho s'enviaran 80.626 comunicacions per demanar que es posin al dia les dades de contacte i es confirmi per quina via es volen rebre les comunicacions oficials de l'Ajuntament.

La transformació digital de l'Ajuntament de Reus

En aquest darrer apartat hi ha dues opcions: per una banda, el correu electrònic, canal a través del qual s'enviaran 39.105 missatges, i per l'altra, el servei d'SMS per als mòbils, que servirà per enviar 41.521 comunicacions. Tot plegat com un pas més, segons informa l'Ajuntament, de «l'estratègia de transformació digital per tal d'actualitzar el sistema de notificacions a la ciutadania i apostar per les comunicacions electròniques».

Aquest objectiu es persegueix, segons informa el consistori, per tres motius. Per una banda, el mediambiental, i és que es vol deixar d'utilitzar el paper de les cartes postals per enviar notificacions oficials de l'administració a la ciutadania; per una altra banda, l'econòmic, precisament, pel cost d'aquests enviaments postals que es fan actualment; per últim, també es vol guanyar en agilitat, perquè és més eficient, expliquen, poder gestionar totes les comunicacions de manera electrònica.

Els missatges que s'enviaran serviran per indicar a les empreses, entitats i ciutadania quins passos han de seguir tant per actualitzar les seves dades de contacte com per confirmar per quina via volen rebre les notificacions oficials de l'Ajuntament. En el cas dels usuaris particulars, les comunicacions i l'actualització de les dades es farà a través de la Carpeta Ciutadana, el portal digital del consistori de Reus.