L’Ajuntament de Reus engega el projecte d’urbanització de l’entorn de l’Hospital

Es millorarà la jardineria i pavimentació de les avingudes del Doctor Josep Laporte i de la Universitat
Es preveu enjardinar i arranjar l'avinguda del doctor Josep Laporte | Jordi Olària Gras

L’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera definitiva les fases 1 i 2 del projecte d’urbanització de l’entorn de l’Hospital Universitari Sant Joan, que comporta l’acabament i remodelació de les avingudes del Doctor Josep Laporte i de la Universitat. El primer pas del consistori ha estat obrir concurs públic per adjudicar els treballs de la fase 1, que afecta la coca central de l’avinguda de Josep Laporte.

NOVETAT: Sigues el primer en conèixer les notícies i els successos de Reus gratis al mòbil. Fes clic aquí!

Al llarg d’aquesta avinguda, es millorarà la jardineria i es preveuen treballs de pavimentació. A més, se substituiran les graves i formigó que hi ha actualment per asfalt i llambordins.  Es preveu que l’obra d’aquesta primera fase es realitzi en un termini de 4 mesos, i el pressupost de licitació és de 139.980,92 euros (IVA inclòs).

L’objectiu, segons el document d’informe de necessitats, és dotar «d’unes superfícies modernes, adaptades (en el sentit d’eliminació de barreres arquitectòniques), realitzades amb materials d’alta qualitat, de manera que quedi garantida la seva durabilitat amb el pas del temps i estèticament i funcionalment coherents amb les obres realitzades a l’entorn». 

Imatge del plànol del projecte de millora de l'entorn de l'Hospital de Reus | Cedida

La fase 2 de les obres s’adjudicarà pròximament

La fase 2 de les obres de remodelació de les avingudes de l’entorn de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus s’adjudicarà pròximament. L’actuació preveu actuar en el paviment i la jardineria de la vorera més allunyada de l’equipament sanitari, així com en la jardineria a l’avinguda de la Universitat i de les dues rotondes als extrems de l’avinguda de Josep Laporte.

El conjunt de les dues fases del projecte té un pressupost de 302.822,79 euros. La superfície total a actuar és de 5.994 metres quadrats (3.135 a la fase 1 i 2.809 a la fase 2). 

Imatge d'arxiu de l'Hospital Sant Joan | Isma Llanes

Nova zona blava d’aparcament des d’aquest mes de desembre

Cal recordar que el passat 9 de desembre l’Hospital Sant Joan de Reus va estrenar el nou aparcament asfaltat de zona blava. Després de tres mesos d’obres, el centre sanitari ja compta amb aquest nou espai de 320 places d’estacionament.

Aparcar-hi costa 50 cèntims cada hora amb un límit de dos euros per dia i amb uns parquímetres que, a més, eliminen el tiquet imprès del procés. D’aquesta manera, l’usuari només ha d’introduir la matrícula del cotxe i la màquina registra l’entrada.

"📆Noves visites al refugi de la Patacada i a la Bòbila Sugranyes de Reus" "⚫ DEP: Multitudinari últim adéu a la mare de Sergi Roberto"