L’Ajuntament de Reus inicia els tràmits per treure a concurs públic el nou contracte de neteja viària

El contracte serà de 10 anys i comptarà amb un pressupost de 13.227.174,40 euros
L'Ajuntament de Reus ha iniciat els primers tràmits per convocar un nou concurs públic d'adjudicació del servei de neteja viària | Jordi Olària Gras
 

L’Ajuntament de Reus ha engegat els primers passos per tramitar la nova convocatòria d’un concurs públic per adjudicar el contracte del «Servei de neteja de l'espai públic i recollida de residus municipals; la gestió i el manteniment de les deixalleries; i la gestió, el manteniment i l'explotació de la planta de voluminosos de la ciutat de Reus». El pressupost de licitació serà de 13.227.174,40 euros, amb IVA inclòs, i el contracte tindrà una durada de 10 anys.

El pròxim divendres s'adjudicarà el contracte

El consistori preveu aprovar les diferents clàusules i obrir la convocatòria del concurs públic per adjudicar el contracte en la sessió plenària del pròxim divendres, 25 d’octubre. Aquest dimecres, 16 d'octubre s'ha convocat la Comissió Informativa de Serveis Generals i Econòmics per debatre la qüestió en la reunió prevista per dilluns vinent.

D'altra banda, l’Ajuntament ja ha publicat l'anunci reglamentari amb la informació prèvia al Diari Oficial de la Unió Europea, pas que s'ha de fer anteriorment a la licitació. A l’anunci s'explica que es volen contractar els següents serveis, que estan dividits en diversos lots:

Cada lot tindrà unes tasques concretes

Serveis de neteja de l'espai públic i serveis de recollida de residus: Amb el corresponent servei de neteja de parcs i zones verdes i el servei de buidatge i manteniment de papereres, així com els serveis de recollida de residus municipals domiciliaris, comercials i industrials assimilables a comercials, a més dels serveis de transport a les plantes de tractament. 

Gestió i manteniment de deixalleries: Aquest servei suposa gestionar els punts nets de la ciutat, que ofereixen un servei a particulars, comerços i altres petits productors com a centre de recepció i emmagatzemar els productes per a la seva reutilització i residus municipals per als seus tractaments posteriors (preparació per a la reutilització, valorització i disposició final).

Gestió, explotació i manteniment de la planta de voluminosos: Selecció, separació i trituració de residus voluminosos i fusta per tal d'optimitzar la valorització dels residus i aconseguir el mínim rebuig possible. S'entén com a rebuig la fracció de residu no valoritzable.

Integració tecnològica: Implantació d'un sistema d'informació intel·ligent de supervisió i control que permeti disposar d'informació directa del servei de recollida de residus i neteja. 

L’anunci també informa que, segons indica el conveni col·lectiu del sector, quan a l'hora d'adjudicar el lot encarregat del servei de neteja i recollida de residus s'haurà de contemplar la substitució del personal de l’adjudicatari que actualment presta el servei. A més, també informa que els lots que fan referència a la gestió i manteniment de les deixalleries i la planta de voluminosos estan reservats a centres especials d’iniciativa social.

"🔴 L'inici del Festival COS 2019 de Reus s'ajorna a dissabte" "🚓 Detingut per tràfic de drogues un veí de Reus enxampat 'in fraganti'"