L'ampliaci贸 de la mesquita de Reus, operativa a l'octubre

Suposar脿 incrementar els usos socials del centre | S'incorporar脿 a la xarxa d'aprofitament d'aliments de la ciutat
Darrere la porta blanca, a la dreta de la imatge, l'ampliaci贸 de les instal路lacions de la mesquita | Jordi Ol脿ria Gras

 

L'煤nica mesquita de Reus, As-Sunnah, situada al pol铆gon Granja-Vila de la ciutat, duplicar脿 l'espai actual per ampliar el ventall d'activitats. M茅s enll脿 del culte, que es mantindr脿 a la sala actual de la mesquita pr貌piament dita, ser脿 el vessant social el que comptar脿 amb m茅s i millors instal路lacions per desenvolupar-se. Set sales per a diferents usos permetran mantenir i ampliar l'oferta de cursos de llengua i d'altres activitats socials entre finals de setembre i principis d'octubre.

 

El portaveu de l'Associaci贸 Cultural dels Musulmans de Reus i Comarca, Mohamed Said Badaoui, ens mostra les noves instal路lacions, tot i que no volen desvelar-les fins que les inaugurin, previsiblement a finals del mes de setembre. Les obres encaren el tram final, 芦pr脿cticament han acabat, al mes d'agost 茅s complicat fer res, per貌 entre la primera i la segona setmana de setembre ho haurem acabat totalment禄, explica.

 

Entrada actual a la mesquita As-Sunnah de Reus | Jordi Ol脿ria Gras

 

La inauguraci贸, a finals de setembre

Les activitats que tenen previst fer a la nova nau 鈥攓ueda totalment connectada amb les instal路lacions actuals鈥 haurien de comen莽ar de seguida. 芦El poc que queda no ens impedeix presentar la llic猫ncia d'activitat, i la presentarem quan comenci el mes de setembre, per tenir marge per inaugurar a finals de mes; sempre que no hi hagi cap requeriment per part de l'Ajuntament禄, puntualitza.

 

En aquest sentit, 芦creiem que els enginyers i els arquitectes que porten el projecte fan b茅 la seva feina, per貌 no saps mai qu猫 et pot requerir l'administraci贸禄. Si no hi ha imprevistos, calculen poder engegar les activitats un mes despr茅s de presentar la sol路licitud. 芦Hi farem les activitats que ja f猫iem a la mesquita, com les classes d'脿rab per als nens els caps de setmana, l'any passat vam tenir 250 nens禄.

 

Imatge exterior de la mesquita, amb la part en 煤s a l'esquerra i l'ampliaci贸 a la dreta | Jordi Ol脿ria Gras

 

M茅s oferta d'activitats a les noves instal路lacions

A m茅s, per貌, volen ampliar l'oferta de cursos; 芦tamb茅 volem comen莽ar noves activitats, tenim demanda de gent gran que vol fer classes de castell脿 i de catal脿, el lloc no era idoni i no pod铆em comen莽ar, per貌 a les nostres instal路lacions s铆; a m茅s tamb茅 volem veure la demanda del col路lectiu per decidir quins serveis podem oferir禄.

 

Entre les idees que tenen sobre la taula hi ha des de 芦repassos per als alumnes de secund脿ria, les classes de catal脿 i castell脿 per la gent gran, classes d'脿rab per a la gent gran i, si 茅s possible, per a la gent aut貌ctona...禄. Tot plegat anir脿 en funci贸 del que els usuaris de la mesquita demanin, per貌 l'objectiu final 茅s ampliar l'煤s social del centre. 芦Els caps de setmana, nom茅s amb els nens, n'hem arribat a tenir 280; el que volem ara 茅s disposar d'activitat durant tota la setmana禄.

 

Punt de distribuci贸 d'aliments

A m茅s dels serveis directament destinats al col路lectiu musulm脿 i a aquells que no ho siguin i tamb茅 s'hi interessin, As-Sunnah s'incorporar脿 a la xarxa d'aprofitament d'aliments. Com un actor m茅s d'aquest programa, amb el Banc dels Aliments com a protagonista principal, l'ampliaci贸 de les instal路lacions han perm猫s habilitar 芦un magatzem que ens permetr脿 ser un punt de distribuci贸禄.

 

Entre les dues plantes de la nova nau hi haur脿 una sala d'actes amb aforament per a unes 200 persones, una oficina, cinc sales multifuncionals per als cursos i tallers i la sala del te. Suposa una de les activitats socials que, actualment, els seus participants desenvolupen a l'espai que queda entre la paret de la mesquita i el mur exterior del recinte. 芦Avui en dia es pren a la terrassa, a fora, per貌 quan fa mal temps no es podia, i ara tindran un espai禄.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Reus. 脡s gratis!