GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQU脥 i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Not铆cies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L鈥橝rxiu Municipal de Reus incrementa els documents del seu fons amb sis donacions de particulars

Destaca documentaci贸 de caire judicial, empresarial, cultural i relacionada amb el per铆ode de la Guerra Civil
La regidoria de Participaci贸, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, acompanyada dels sis particulars | Cedida

 

L鈥Arxiu Municipal de Reus ha incrementat els documents del seu fons gr脿cies a les donacions de diversos particulars de la ciutat, fet que permet contribuir a la preservaci贸 del patrimoni documental de la ciutat. La nova documentaci贸 que ingressa a l鈥檈quipament reusenc 茅s de caire judicial, empresarial, cultural i relacionada amb el per铆ode de la Guerra Civil Espanyola. Concretament, s鈥檋an realitzat sis donacions diferents.

 

NOVETAT: Sigues el primer en con猫ixer les not铆cies i els successos de Reus gratis al m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

En primer lloc, destaquen els documents produ茂ts i rebuts per Ramon Vidella (compresos entre els anys 1878 i 1975), entre les quals s鈥檋i pot trobar correspond猫ncia, documentaci贸 comptable, t铆tols de propietat, escriptures i documentaci贸 de car脿cter judicial. D鈥檃ltra banda, la donaci贸 de documents d鈥Em铆lia Brians贸 (datats entre els anys 1881 i 1990) han estat produ茂ts i reunits per ella mateixa en l鈥檈xercici de les activitats i funcions com a professional dedicada al m贸n de la m煤sica.

 

Per una altra banda, Anna Figueras ha donat un conjunt de documents relacionats amb diverses empreses reusenques. 

 

Les altres tres donacions estan integrades per documentaci贸 relativa al per铆ode de la Guerra Civil, entre d鈥檃ltres. Guillem Alfonso ha fet una donaci贸 de documentaci贸 del seu pare corresponent al moment b猫l路lic i del Banc de Reus. Ramona Torruella ha realitzat una entrega de correspond猫ncia, entre un pres de la pres贸 de Pilats i la seva fam铆lia, aix铆 com documentaci贸 de caire familiar.

 

Finalment, Pepita Roig ha formalitzat la donaci贸 del dietari del seu pare, escrit entre 1938 i 1944, que tamb茅 va viure d鈥檃prop la Guerra Civil Espanyola.

 

Imatge del moment de la donaci贸 dels fons comercial de Vidres Sanrom脿 i del fons familiar Sanrom脿 a l'Arxiu Municipal de Reus. | TarragonaDigital

 

Vidres Sandrom脿 tamb茅 va fer donaci贸 de documentaci贸 empresarial i familiar

El passat dijous 5 de desembre, la fam铆lia Sanrom脿, propiet脿ria de l'empresa Vidres Sanrom脿 amb m茅s de 100 anys d'hist貌ria, va fer donaci贸 de la seva documentaci贸 empresarial i familiar. Concretament, els documents comprenien el per铆ode de 1856 a 1959 i el volum 茅s d'uns 4,4 metres lineals.

 

El conjunt documental lliurat per part de la fam铆lia t茅 un gran inter猫s informatiu, cultural i hist貌ric en la mesura que el fons comercial 茅s testimoni de l鈥檃ctivitat mercantil d鈥檜na empresa nascuda a Reus i que va ser la primera de Catalunya en dedicar-se a la fabricaci贸 de vidres plans; mentre que el fons familiar testimonia els afers privats 鈥攁dministracions de b茅ns鈥 i les activitats personals i publiques d鈥檜na fam铆lia reusenca 鈥攄e mitjans del segle XIX fins a mitjans del segle XX鈥 vinculada al comer莽.