Ataquen amb pintura vermella la pelleteria Teula de Reus

L'atac s'atribueix a un nou col·lectiu constituït al Baix Camp
Ataquen amb pintura vermella la pelleteria Teula de Reus | Cedida

 

La pelleteria Teula ha patit un atac aquesta nit passada. Un nou col·lectiu animalista del Baix Camp, anomenat Raboses, s'ha atribuït l'autoria de l'acció segons ha pogut saber TarragonaDigital. L'atac ha consistit a llençar pintura vermella contra l'aparador de la botiga per denunciar, afirmen en un comunicat, que s'hi venen abrics de pell i per «acabar amb l'opressió i la mercantilització dels animals per part dels éssers humans en tots els àmbits de la vida».

 

Els fets han tingut lloc aquesta nit i matinada. Amb la ciutat tranquil·la i sense gaire moviment al raval de Martí Folguera, un grup de membres d'aquest col·lectiu Raboses, que es defineix com a antiespecista, ha omplert l'aparador de la botiga Teula de pintura vermella. La presentació pública d'aquest grup de persones fa incís en la seva voluntat d'«abolir l'especisme, la construcció ideològica que jerarquitza les espècies animals i els atorga un rol i una posició en funció de la seva relació amb l’ésser humà».

 

Entrada de la pelleteria Teula de Reus, tacada de pintura vermella | Cedida

 

L'atac ha tingut per objectiu la botiga Teula com a representant de la indústria pelletera a la capital del Baix Camp. A banda de la pintura vermella, a la botiga també s'hi ha deixat un manifest en el qual qualifiquen de «massacre totalment innecessària» l'activitat d'aquest sector tèxtil. Asseguren que la societat ha canviat i que, al segle XXI, «les pells s'haurien de retirar immediatament del mercat perquè provoquen patiments inacceptables i que no suposen cap utilitat avui en dia».

 

Raboses justifica l'acte d'aquesta nit passada per denunciar que els materials sintètics permeten substituir, diuen, les pells i les plomes naturals a l'hora d'abrigar-se. Afirmen que aquests teixits i materials naturals «provenen d’animals salvatges capturats en trampes i d’animals criats en granges per a tal fi». «Les condicions en les quals aquests animals es troben, aïllats i a la vegada amuntegats uns amb els altres, fan que ells mateixos s’automutilin i  inclús pateixin de canibalisme entre ells», afirmen.

 

La reixa de la pelleteria Teula tacada de pintura, amb el manifest enganxat al costat | Cedida

 

Acusen, de fet, la indústria pelletera de criminal, i al manifest expliquen les «atrocitats» que es perpetren contra els animals per extreure'n les pells. «Les guilles acaben electrocutades per dins, els ossos rentadors els assassinen asfixiant-los amb gas i per l'obtenció de la llana d'angora els arrenquen el pèl de viu en viu mentre els conills criden de dolor».

 

El col·lectiu responsable de l'atac, Raboses, és de recent creació i, de fet, els seus perfils a les xarxes socials s'han creat aquesta setmana passada. Asseguren que «cal ser conscients que el paper que ocupen els animals en el mercat dels Països Catalans del segle XXI no és el mateix que ocupaven en el del segle XV, i això implica enfocar la lluita i el discurs atacant les relacions de producció i el rol de mercaderia que els ha estat assignat».

"REPORTATGE: Radiografia del cas Innova set anys després" "ELECCIONS: L'aposta del PSC de Reus de cara a les municipals"