Els balls de lluïment del Seguici de Reus per Sant Pere 2019

La tercera Tronada i el Bou Enflocat han precedit els balls dels diversos grups festius de la ciutat
La tercera Tronada ha engegat els actes centrals del matí de Sant Pere | Cedida

 

L’esclat de la tercera Tronada de la festa major, ben bé a les onze del matí, ha donat el tret de sortida als actes centrals del matí d’avui dissabte, 29 de juny, dia de Sant Pere.

Representants del Taller Baix Camp, amb motiu del seu quarantè aniversari; representants de la Confraria Nostre Pare Jesús del Calvari, amb motiu dels 75 anys de l’entitat; Merche Dalmau, de la llibreria Clos Galena; Jordi Salvadó, per la seva implicació en projectes de ciutat com ara el Joan Petit i la Gran Nadala i, finalment, Antoni Constantí, amb motiu dels 50 anys dels nanos creats pel seu pare, David Constantí, han estat els encarregats d’encendre els morters.

Lluïment del Seguici Festiu

Instants després, la plaça del Mercadal ha estat l’escenari de l’actuació de lluïment del Seguici Festiu de Reus, precedit del Bou Enflocat, una antiga tradició reusenca i de diversos punts d’Europa i que consisteix en guarnir un bou amb flors i cintes per commemorar una data assenyala.

L’actuació castellera, a càrrec dels Xiquets de Reus, ha posat fi als actes matinals de Sant Pere. Aquest vespre, més i millor!

"📹🎉 EN DIRECTE: Segueix l'arribada de la Professó i l'última Tronada al Mercadal!" "🔴QUI ÉS QUI? Així s'han repartit les regidories a l'Ajuntament de Reus!"