El conseller Bargalló i el cònsol de França visiten un institut de Reus

L'institut Gabriel Ferrater és un dels que ofereix el Batxibac, una
La visita del conseller Bargalló i el cònsol francès a Reus. | Cedida

 

El conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, i el cònsol de França, Cyril Piquemal, han visitat aquest divendres, 23 de novembre l’Institut Gabriel Ferrater de Reus, que és un dels 71 centres d’arreu de Catalunya que ofereixen el 'batxibac'. Es tracta d'una doble titulació de batxillerat amb la qual es permet als alumnes que cursin un pla d'estudis mixt: poden fer un terç de les classes en llengua francesa i, a més, cursen les assignatures de Llengua i literatura francesa i Història de França. Un total de 35 alumnes de l'institut Gabriel Ferrater de Reus cursen aquesta modalitat de Batxillerat.

El batxibac s'oferta al Gabriel Ferrater de Reus

La modalitat del batxibac es pot trobar a un total de 71 centres d'arreu de Catalunya, un dels quals és el Gabriel Ferrater de Reus. Aquest és el novè curs escolar en què està en marxa aquesta modalitat formativa. A dia d'avui, són 1.359 alumnes que el cursen, i dels 71 centres que l'ofereixen, set s'han incorporat en el present curs: a Badalona, Berga, Vic, Terrassa, Argentona, Tàrrega o Barcelona, entre altres.

El conseller i el cònsol han visitat l’aula de l’institut on els alumnes cursen el batxibac. Dels 979 alumnes matriculats al centre reusenc, 35 duen a terme la doble titulació entre primer i segon de batxillerat. Per accedir al batxibac, els alumnes que vulguin cursar-lo han de demostrar un nivell bàsic de la llengua francesa, més concretament el B1. En acabar el batxibac, els alumnes que aproven obtenen el títol de Batxillerat, però a més també reben el diploma de 'baccalauréat', que és el nom que rep el batxillerat francès. Per assolir-lo, però, cal que superin una prova externa que es desenvolupa íntegrament en francès.

Bargalló i el cònsol assisteixen també a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils

Després de la seva visita a Reus, el conseller Bargalló i el cònsol s’han traslladat fins l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, i n’han visitat les instal·lacions. Allà han pogut veure de primera mà els ensenyaments que reben els joves que cursen cicles de graus mitjà i superior en el camp de cuina, l'hoteleria, la restauració i el turisme. Aquest curs hi ha 451 alumnes a l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

"ATENCIÓ: Un robatori cada dos dies de mitjana aquest novembre a Reus" "VÍDEO: Escolteu la nova cançó del reusenc DJ Abadia!"