Les Biblioteques Municipals de Reus preparen les activitats d'estiu

Aquest dimarts, 4 de juny, la Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà la cloenda de les activitats d'adults i presentarà les d'estiu de les Biblioteques Municipals
La Biblioteca Central Xavier Amorós de Reus | Josep
 

Aquest dimarts, 4 de juny, a partir de les 18.00 hores, la Biblioteca Central Xavier Amorós acollirà dos actes diferents. Per una banda, la cloenda de les activitats d'adults del curs 2018-2019 i per l'alta, la presentació de les activitats d'estiu a les Biblioteques Municipals de Reus, un acte que començarà a les 19.00 hores amb un espectacle de dansa de Laia Santanach, 'Ballant ballàvem', amb motiu de l'any Roseta Mauri. 

 

Cloenda de les activitats d'adults del curs 2018-2019

A les 18.00 hores començarà la cloenda de les activitats d'adults del curs 2018-2019, on els participants dels diversos clubs de lectura i del programa 'Lecxit' faran un breu balanç sobre com ha anat el curs, dels llibres que s'han llegit, de la seva experiència lectora, la seva participació en activitats de la biblioteca, del funcionament del programa 'Lecxit' com a mentores, a més de tot allò que vulguin compartir. És un acte obert a tothom, també a persones que, tot i no haver-hi assistit durant el curs, vulguin conèixer el funcionament de les diverses activitats per inscriure's el pròxim curs. 

 

En concret, es parlarà dels Clubs de literatura A i B, del Club de poesia, del Club «Llegir el teatre», del Club d'anglès, del Club de cultura i audició musical 'A punt per a la música' i de les tertúlies dialògica pedagògica i feminista. També hi haurà un espai per a les mentores del programa LECXIT. 

 

Nous tallers durant l'estiu a les Biblioteques Municipals

Durant els mesos d'estiu —juny, juliol i agost— les biblioteques continuen obertes i ofereixen un ampli ventall d'activitats adreçades a tots els públics. Destaquen activitats ja consolidades com ara «Biblioteques amb DO» amb espectacles literaris o musicals de tots els gèneres, cada dilluns de juliol als jardins de la Biblioteca Central Xavier Amorós. Tots els dilluns d'agost al pati interior de la Biblioteca Pere Anguera «Biblioteca Chill Out», on els protagonistes són els músics del nostre territori. Durant tot l'estiu, per als més petits trobem el «Joc de Lectura de l'estiu» amb els llibres més refrescants al voltat de l'aigua i que, com sempre, fa ClijCAT, i dels quals els infants tindran ocasió de parlar en les versions estiuenques del club de lectura de les Biblioteques Municipals. 

 

Com a novetats d'enguany trobem les activitats organitzades conjuntament amb el Casal de Joves, d'una banda, el taller «Bibliovinyetes» de dibuix i còmic a càrrec de Francesc Miguel, que es durà a terme els dijous del mes de juliol i agost i, de l'altra banda, un taller intensiu d'escriptura creativa, a càrrec de l'escriptora Rosa Pagès, durant una setmana al juliol. 

 

Durant les tardes d'estiu la Biblioteca Pere Anguera també organitza diverses activitats per a tots els públics. «Qui la ballarà: Descobrim la Roseta Mauri», a càrrec de Còdol educació. També s'hi trobarà l'exposició «Arquitectura modernista al Camp de Tarragona» i una xerrada sobre l'arquitecte Jujol, a càrrec de Josep Maria Boqueras. Aquestes darreres activitats estan impulsades per la Central de Biblioteques de Tarragona en el marc del projecte Art i artistes al territori del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. 

 

Actuació de dansa el dia 4 de juny

Amb motiu de l'any Roseta Mauri, a l'acte del dia 4 de juny es farà una representació de l'espectacle 'Ballant ballàvem', de Laia Santanach. Paraules en moviment, expressions dansades, sensacions i estats compostos. Partint de l'origen de la paraula i de la recerca d'aquest origen, tal com feia Joan Coromines, l'espectacle representa un paral·lelisme entre la tria de la fisicalitat amb el seu aparent significat. Aquest espectacle s'emmarca dins del projecte «Balla'm un llibre» creat per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya i pel Departament de Cultura de la Generalitat, amb l'objectiu de fer arribar la dansa a la ciutadania a través de les biblioteques públiques.