Un supermercat amb milers de productes

Reus limita l'horari d'obertura de les botigues de conveniència fins a les 11 de la nit

És una decisió pensada per evitar la celebració de 'botellons'

Reus implementa una nova  mesura anticoronavirus. Per tal d'evitar la celebració dels anomenats 'botellons', el Comitè d’Emergències de l’Ajuntament de Reus, a proposta del Govern de Reus, ha decidit restringir  l'horari  de les botigues de conveniència, obligant-les a  tancar  a  les 11 de la nit.

Lesbotigues de conveniència, establiments comercials d’alimentació regulats a la Llei 18/2017, no podran obrir més tard de les 23:00 hores, en una decisió que s'ha pres per «evitar conductes de risc  vinculades al consum d’alcohol  a la  via pública», tal com s'ha detallat des del consistori reusenc.

Es tracta d'una mesura excepcional presa davant l'evolució  dels contagis a Reus, que ha  empitjorat fins a nivells crítics en les darreres setmanes. La limitació horària ja està definida dins la Llei d'horaris comercials del Parlament de Catalunya, tot i que la mateixa llei permet modificar-la per part de les administracions locals, atenent qüestions de salut pública.

La  prohibició de consumir alcohol a la via pública ja es troba recollida dins l'Ordenança de Civisme de Reus, però ara, durant la crisi de la Covid-19, suposa a més d'una amenaça i una conducta de risc  important per a la salut pública. La Guàrdia Urbana ha incrementat el control, i durant aquest mes d'agost ha aixecat 96 actes de denúncia i 63 el mes de juliol passat.