GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Botigues i supermercats de Reus no podran obrir més tard de les nou del vespre

L'Ajuntament també recomana limitar la distància a l'hora de passejar el gos

Les botigues i supermercats de Reus no podran obrir més tard de les nou del vespre mentre duri la situació d'estat d'alarma. L'objectiu és reduir la mobilitat de la ciutadania, i s'establirà per mitjà d'un decret que se signarà aquest mateix divendres. Es tracta de la darrera mesura que ha pres el Comitè d'Emergències de l'Ajuntament de Reus.

 

Carles Pellicer, alcalde de Reus, signarà avui un decret que prohibirà l'obertura comercial a partir de les nou del vespre segons informa el consistori. Amb aquesta mesura es vol «contribuir a limitar així la mobilitat de la ciutadania durant l'emergència sanitària». El decret del govern central regula quins són els establiments que poden obrir, però dins d'aquest ventall, des de Reus s'ha volgut acotar el seu horari.

 

Des de l'Ajuntament es recorda que la regulació horària la defineix la Llei d'horaris comercials del Parlament de Catalunya, però que la legislació «estableix que els municipis poden decretar modificacions per qüestions d'ordre públic o convivència ciutadana». Aquest és un dels supòsits que permet aquesta regulació addicional per part del consistori reusenc.

 

Passejar el gos a 200 metres de casa

El mateix Comitè d'Emergències ha emès una segona mesura, que en aquest cas és una recomanació. Interpel·la aquells ciutadans que tinguin gossos perquè «reforcin el criteri de prudència, evitin la picaresca, i limitin la mobilitat tant com sigui possible, encara passejar els gossos sigui un dels supòsits no inclosos en la restricció de la mobilitat prevista en el reial decret pel qual s'estableix l'estat d'alarma».

 

En aquest sentit, la petició que es fa és que es comportin de manera cívica pel que fa als animals de companyia, i recorda l'obligació de «recollir els seus excrements i netejar les miccions amb aigua». A banda, però, «es recomana als propietaris de gossos que no passegin els animals més lluny de 200 metres del seu domicili com a mesura de prevenció».

 

Treure a passejar el gos és un dels supòsits pel qual la ciutadania pot sortir al carrer, i no s'ha limitat la distància específica que es pot recórrer. És per això que el govern reusenc demana implicació ciutadana per implicar-se tant com es pugui en el compliment més estricte de les mesures adoptades.