Reus allarga el període de busos gratuïts

L'Ajuntament de Reus ha decidit prorrogar la mesura, que s'havia d'acabar avui

El servei de bus urbà de Reus serà gratuït, almenys, fins al 19 d'abril. Aquest Divendres Sant havia de ser el primer dia en el qual es tornés a pagar de nou per pujar als autobusos, una decisió que s'havia coordinat amb l'Autoritat del Transport del Camp de Tarragona i que es preveia quan es va decretar la gratuïtat del servei la setmana passada.

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Els busos de Reus, gratuïts fins al 19 d'abril

La decisió d'oferir el servei gratuït es va coordinar amb l'Autoritat del Transport del Camp de Tarragona i es va aprovar el dia 1 d'abril, dimecres de la setmana passada. Es va fixar que la mesura duraria deu dies, amb el nou d'abril com el dia límit perquè era la data marcada aleshores per acabar l'estat d'alarma decretat arran de la pandèmia de coronavirus.

Reus Transport, però, ha pres la decisió d'allargar la mesura fins al pròxim 19 d'abril, diumenge de la setmana vinent. Es tracta d'una de les mesures que ha aplicat l'empresa municipal de transport i mobilitat en el marc de l'actual situació de crisi sanitària. 

Ara, però, el Congrés dels Diputats ha d'aprovar prorrogar l'estat d'alarma fins al 26 d'abril, i el transport públic local seguirà sent gratuït. La pròrroga de l'estat d'alarma, de fet, no comportarà la de les mesures actuals, i és que segons les darreres informacions, el govern central té intenció d'aixecar el confinament total a partir de dilluns vinent.

Si la decisió de Moncloa acaba sent aquesta, es recuperarà el confinament parcial que es va aplicar durant el mes de març. Això implica que els treballadors es reincorporin als llocs de feina havent de responsabilitzar-se de les mesures de seguretat necessàries per no contagiar-se.

Les mesures de Reus Transport contra el coronavirus

L'empresa municipal Reus Transport ha pres altres mesures per frenar el contagi de la Covid-19 a través dels seus autobusos. S'han reduït les freqüències diàries del servei de bus urbà als horaris habituals de diumenge i festius. L'objectiu, segons s'exposava des de l'empresa municipal, era evitar desplaçaments de la ciutadania per minimitzar el risc de contagi tan pel que fa als viatgers, com al personal de l'empresa.

La companyia també va anunciar que s'havia limitat l'aforament de cada vehicle a un màxim de 30 persones, amb l'objectiu que fos possible mantenir distàncies de seguretat a l'interior dels autobusos. Per últim també es van augmentar les mesures de neteja i desinfecció diària de la flota de Reus Transport.

"🏥El regal de La Fira Centre Comercial a l'Hospital Sant Joan en plena pandèmia" "🍰 Els llocs on comprar la Mona de Pasqua a Reus durant el confinament"